Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Fitch - Διαχειρίσιμη η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στις αναδυόμενες αγορές... αρκεί να μην αγνοηθεί

Fitch - Διαχειρίσιμη η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στις αναδυόμενες αγορές... αρκεί να μην αγνοηθεί
Η Banco Santander είναι η τράπεζα με τη μεγαλύτερη έκθεση στις αναδυόμενες αγορές
Σημαντική έκθεση στις αναδυόμενες αγορές έχουν ορισμένες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως διαπιστώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα ειδική έκθεσή του.
Όπως αναφέρει η Fitch, ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν μεγάλη έκθεση στις πιο εύθραυστες αναδυόμενες αγορές, γνωστές και ως "Fragile 8".
Ωστόσο, η Fitch διαμηνύει πως οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την έκθεση στις αναδυόμενες αγορές είναι διαχειρίσιμοι για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αρκεί όμως να μην υποτιμηθούν σε περίπτωση μετάδοσης των προβλημάτων και της κρίσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η Banco Santander είναι η τράπεζα με τη μεγαλύτερη έκθεση στις αναδυόμενες αγορές, λόγω της αυξημένης της παρουσίας στη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Χιλή. Ωστόσο, όπως εξηγεί η Fitch, η Banco Santander βρίσκεται σε καλή θέση και είναι ικανή να απορροφήσει τυχόν πιστωτικά σοκ από τις εύθραυστες αναδυόμενες αγορές.
Οι αναδυόμενες αγορές, γνωστές και ως "Fragile 8", είναι οι εξής: Βραζιλία, Ινδία, Ινδονησία, Τουρκία, Ν. Αφρική, Αργεντινή, Ρωσία, Χιλή.
Άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με διαχειρίσιμη, αλλά σημαντική έκθεση στις αναδυόμενες αγορές είναι οι εξής: BBVA, Standard Chartered, Barclays, Unicredit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης