Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρβανιτόπουλος (υπ. Παιδείας) - Προς επανεξέταση οι διατάξεις σχετικά με περιπτώσεις φοιτητών ευπαθών ομάδων στα ΑΕΙ

Αρβανιτόπουλος (υπ. Παιδείας) - Προς επανεξέταση οι διατάξεις σχετικά με περιπτώσεις φοιτητών ευπαθών ομάδων στα ΑΕΙ
Ο υπουργός τόνισε ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει σε όλους τους Έλληνες το δικαίωμα δωρεάν παιδείας
Επανεξέταση όλων των περιπτώσεων, όπως αυτή του 18χρονου αριστούχου μαθητή με αναπηρία που δεν μπορεί να εισαχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Ο υπουργός Παιδείας σε δήλωσή του για την υπόθεση αυτή σημείωσε ότι «υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει σε όλους τους Έλληνες το δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος».
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας αναμένεται να επανεξεταστούν οι διατάξεις που συχνά προκαλούν αδικίες και καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση στη γνώση σε άτομα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας προχωρά στη μελέτη για την παροχή των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών και σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, ώστε στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, όλοι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες.
Την ίδια στιγμή ο κ. Αρβανιτόπουλος στην δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που επέστρεψαν στο δημόσιο ταμείο από υποθέσεις διαφθοράς, αξιοποιούνται προκειμένου να παρέχουμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ειδικής τεχνολογίας, για τους τυφλούς μαθητές, αλλά και να κρατήσουμε στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, παρέχοντάς τους δωρεάν στέγαση.
Ο στόχος μας είναι κάθε νέος που επιθυμεί να σπουδάσει, να έχει την ευκαιρία του. Να μην υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης