Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία η αξιοποίηση του Ελληνικού - Τι προβλέπει το σχέδιο - Bonus για το Δημόσιο - Ποινή σε περίπτωση ασυνέπειας του επενδυτή

Στην τελική ευθεία η αξιοποίηση του Ελληνικού  - Τι προβλέπει το σχέδιο - Bonus για το Δημόσιο - Ποινή σε περίπτωση ασυνέπειας του επενδυτή
Μέχρι 27 Φεβρουαρίου η προθεσμία για υποβολή των δεσμευτικών προσφορών
Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση της έκτασης του Ελληνικού, καθώς οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές.
Οι βασικές παράμετροι του σχεδίου της σύμβασης, η οποία αναμένεται να εγκριθεί άμεσα από το υπουργικό Συμβούλιο, θα προβλέπει ότι η απόφαση για τον ανάδοχο θα κριθεί κυρίως από το τίμημα εξαγοράς της «Ελληνικό ΑΕ» σε ποσοστό 100%, η οποία θα έχει στην κατοχή της το 70% της έκτασης με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης 99 ετών και στην πλήρη κατοχή της το 30% όπου θα κτισθούν οικίες προς πώληση, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.
Το σχέδιο θα προβλέπει επίσης πέναλτι σε περίπτωση ασυνέπειας, που θα ισούται με το 30% των επενδύσεων που δεν προχώρησαν.
Ο ανάδοχος θα πρέπει να εκτελέσει το έργο σε 3 πενταετίες και θα υποχρεούται να κατασκευάσει πάρκο 2.000 στρεμμάτων.
Το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα μετά από 7 χρόνια από την έναρξη της κατασκευαστικής περιόδου, να εισπράττει εφεξής το 30% των ετήσιων κερδών.
Προϋπόθεση είναι, ο ανάδοχος μετά την επταετία, να έχει αποκομίσει κέρδος που θα ισούται με το 15% του επενδεδυμένου εκείνη τη στιγμή κεφαλαίου του.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει από την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, δημιουργώντας ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα, και πολυτελείς κατοικίες.
Στο υπόλοιπο τμήμα θα κατασκευαστεί εμπορικό κέντρο, ένα σύνθετο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο καθώς και συνεδριακά κέντρα, γραφεία και ενδεχομένως ένα μεγάλο ενυδρείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης