Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας στον τουριστικό τομέα

Υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας στον τουριστικό τομέα
Παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, μετά την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών από την ελληνική κυβέρνηση που διευκολύνουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητα
Μνημόνιο κατανόησης στον τουριστικό τομέα υπεγράφη σήμερα μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, στο Ριάντ, μεταξύ του πρίγκιπα Sultan Bin Salman Bin Abdul Aziz Al Saud, προέδρου της επιτροπής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό και της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκε το ελληνικό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στη χώρα μας και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τουριστικό κλάδο και την ελληνική οικονομία.
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ενώ παρουσιάστηκαν και οι δυνατότητες για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ανέλαβε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα, συζητήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τουριστικό τομέα και ειδικότερα, η συνεργασία στον τομέα της παροχής τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και οργάνωσης εκδηλώσεων για την προβολή του Ελληνικού και Αραβικού πολιτισμού.
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Ριάντ κοινή πολιτιστική έκθεση.
Από την πλευρά του ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε τα επιτεύγματα της χώρας του στον πολιτιστικό τομέα (μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι), αλλά και τα σύγχρονα έργα υποδομής που διαθέτει η σήμερα η Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης