Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όλγα Κεφαλογιάννη - To υπουργείο Τουρισμού εργάζεται συστηματικά για την προσέλκυση νέων επενδύσεων

Όλγα Κεφαλογιάννη - To υπουργείο Τουρισμού εργάζεται συστηματικά για την προσέλκυση νέων επενδύσεων
H υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός απέδειξε ότι είναι βασικός πυλώνας επανεκκίνησης της οικονομίας
«Το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται συστηματικά και με συνέπεια για τη μεγαλύτερη δυνατή απλοποίηση των διοικητικών και αδειοδοτικών διαδικασιών» επισήμανε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τη σημερινή διυπουργική σύσκεψη, που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για την απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών των επιχειρήσεων.  
«Έχουμε κάνει πολλή δουλειά, με συγκεκριμένα αποτελέσματα, σε όλο το φάσμα των αδειοδοτούμενων επιχειρήσεων» πρόσθεσε η υπουργός.
 Η ελληνική οικονομία, τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, έχει ανάγκη από επενδύσεις, που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα αυξήσουν σημαντικά τα έσοδα για το κράτος.
Ο τουρισμός, όπως είπε, απέδειξε ότι είναι βασικός πυλώνας επανεκκίνησης της οικονομίας και στις προτεραιότητες του ΥΠΟΤ είναι η προσέλκυση και η στήριξη νέων τουριστικών επενδύσεων.
Η υπουργός ανέφερε ότι στην Τζια, τη Μήλο, την Ιό και στη Μεσσηνία, ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο η διαδικασία αδειοδότησης τεσσάρων τουριστικών επενδυτικών προτάσεων.
Σημείωσε δε ότι για την περιοχή της Καλαμάτας, όπου λειτουργούν σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, υπάρχει βεβαιωμένο νέο επενδυτικό ενδιαφέρον, από την Grace Hotels, για νέα τουριστική επένδυση, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης