Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαριά πρόστιμα για όσους βενζινοπώλες δεν συνδεθούν με την ΓΓΠΣ έως την 1η Απριλίου

Βαριά πρόστιμα για όσους βενζινοπώλες δεν συνδεθούν με την ΓΓΠΣ έως την 1η Απριλίου
Προβλέπονται πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ, αλλά και ανάκληση της άδειάς τους
Με πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ βρίσκονται αντιμέτωποι από την 1η Απριλίου όσοι βενζινοπώλες δεν έχουν συνδέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών-εκροών των πρατηρίων τους με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα, προβλέπεται ακόμη και αφαίρεση της άδειάς τους.
Όπως επισήμανε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «το κατενάτσιο των πρατηριούχων τελειώνει εδώ» και συμπλήρωσε ότι οι βενζινοπώλες με διάφορες δικαιολογίες προσπαθούν να καθυστερήσουν ή να αποφύγουν τη διασύνδεση με την ΓΓΠΣ.
Παράλληλα, χαρακτήρισε δικαιολογίες τις αναφορές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων για εσφαλμένο προγραμματισμό και παραλείψεις από την πλευρά της διοίκησης στο θέμα της εγκατάστασης και της λειτουργίας του συστήματος εισροών-εκροών και ξεκαθάρισε πως το υπουργείο δεν θα ήθελε να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να επιβάλει εξοντωτικά πρόστιμα στους πρατηριούχους.
«Από την πλευρά μας είμαστε πανέτοιμοι. Οι πρατηριούχοι και οι έμποροι πετρελαίου θέρμανσης το γνωρίζουν ήδη αυτό», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης