Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's - Δρόμοι αντίθετοι... Πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές και περαιτέρω ισχυροποίηση του ανεπτυγμένου κόσμου

Moody's - Δρόμοι αντίθετοι... Πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές και περαιτέρω ισχυροποίηση του ανεπτυγμένου κόσμου
Οι κίνδυνοι που απειλούσαν με εκτροχιασμό την παγκόσμια ανάκαμψη έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό
Σε τροχιά εξορθολογισμού και επανακαθορισμού των χαρτοφυλακίων τους βρίσκονται οι ανά τον κόσμο επενδυτές, στη σκιά των ανησυχιών για τις αναδυόμενες αγορές και των προσδοκιών για περαιτέρω ισχυροποίηση του ανεπτυγμένου κόσμου.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε νέα, ειδική έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, αποτιμώντας τις τρέχουσες εξελίξεις.
Σύμφωνα με τη Moody's, ορισμένες αναδυόμενες αγορές θα συνεχίσουν να δέχονται πιέσεις, την ώρα που ο ανεπτυγμένος κόσμος επιχειρεί να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης.
"Όσο οι οικονομίες στον ανεπτυγμένο κόσμο πλησιάζουν στο κρίσιμο σημείο, στο σημείο καμπής, τόσο οι αναδυόμενες αγορές θα ακολουθούν δρόμους αντίθετους, αφού οι προκλήσεις παραμένουν", σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.
"Όσο όμως θα βελτιώνονται οι οικονομικές συνθήκες στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, τόσο περισσότερο momentum θα κερδίζει η παγκόσμια ανάπτυξη", προσθέτουν.
Πιο συγκεκριμένα, η Moody's προβλέπει σταδιακή επιτάχυνση για τις 20 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη (G20), τοποθετώντας την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο +2,3% το 2014 και στο +2,5% το 2015.  
"Οι κίνδυνοι που απειλούσαν με εκτροχιασμό την παγκόσμια ανάκαμψη - όπως η ευρωπαϊκή κρίση ή το δημοσιονομικό outlook των ΗΠΑ - έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό", καταλήγει η Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης