Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εγκαίνια δύο σημαντικών έργων στο Δήμο Ιλίου παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού

Εγκαίνια δύο σημαντικών έργων στο Δήμο Ιλίου παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού
Ο Δήμαρχος Ιλίου επεσήμανε ότι η υποδειγματική οικονομική πολιτική, την οποία ακολούθησε ο κ. Γιάννης Σγουρός είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πολύ μεγάλου πλεονάσματος που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ
«Είστε υποχρεωμένος να κατεβείτε στις Περιφερειακές Εκλογές και είμαστε υποχρεωμένοι, για το καλό της Αυτοδιοίκησης, να σας στηρίξουμε», με αυτή τη φράση υποδέχτηκε στο Ίλιον, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Ζενέτος τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, στα εγκαίνια δυο σημαντικών έργων που σχεδίασε ο Δήμος και χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΕΣΠΑ και ιδίων πόρων.
Αιτιολογώντας τόσο την προτροπή του, όσο και τη στήριξή του, ο κ. Ζενέτος υπογράμμισε «θαυμάζουμε τον τρόπο με τον οποίο διοικήσατε τη Νομαρχία Αθηνών, όσο και την Περιφέρεια Αττικής.
Αν όλοι διοικούσαν τους φορείς τους, με πρότυπο τη δική σας οικονομική διαχείριση, τον σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει ποτέ στη σημερινή κατάσταση της Τρόικας και των τεράστιων προβλημάτων».
Ο Δήμαρχος Ιλίου επεσήμανε ότι η υποδειγματική οικονομική πολιτική, την οποία ακολούθησε ο κ. Γιάννης Σγουρός είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πολύ μεγάλου πλεονάσματος που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, μοναδικού στην ιστορία της αυτοδιοίκησης και χάρη σε αυτό γίνονται πολύ σημαντικά έργα, όχι μόνο στο Δήμο Ιλίου, αλλά και σε όλη τη Δυτική Αθήνα.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε θερμά τον κύριο Δήμαρχο για την υποδοχή και τα καλά του λόγια, αναφέρθηκε στην άριστη και εποικοδομητική συνεργασία Περιφέρειας- Δήμου, που υλοποιεί δράσεις και έργα πάντα προς όφελος των πολιτών. «Ένα όφελος που δεν έρχεται με κούφια λόγια, συνθήματα, λαϊκισμούς, αλλά με συγκεκριμένες πράξεις και ορατά έργα», επεσήμανε ο κ. Γιάννης Σγουρός, που έκανε ειδική αναφορά στο Πρόγραμμα Κατασκευής Παιδικών Σταθμών, καθώς το πρώτο έργο που εγκαινιάστηκε ήταν ένας παιδικός σταθμός, δυνατότητας φιλοξενίας 60 παιδιών. «Χάρη στο ΕΣΠΑ και την ικανότητα της Περιφέρειας Αττικής να απορροφά κονδύλια, υλοποιούμε ένα Πρόγραμμα κατασκευής 61 παιδικών σταθμών σε κάθε γωνιά της Αττικής. Για εμάς αυτό είναι κοινωνική παροχή, αυτό είναι κοινωνική πολιτική. Μια πολιτική με πολλαπλές επιδράσεις, καθώς εκτός της στήριξης φτωχών εργαζομένων γονέων, συμβάλλει και στην ανάπτυξη, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας, στην οικοδομή και στα συνδεδεμένα με αυτήν επαγγέλματα».
Το δεύτερο έργο που εγκαινιάστηκε σήμερα είναι η περιβαλλοντική αναζωογόνηση τριών εκτενώς υποβαθμισμένων περιοχών του Ιλίου, και χάρη σε αυτές τις παρεμβάσεις, υπήρξε αύξηση του πρασίνου, αισθητική αναβάθμιση, αναψυχή και ασφάλεια για τους κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Σγουρός έκανε μια πολύ σύντομη αναφορά στο συνολικό έργο της Νομαρχίας Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, στους οκτώ Δήμους της Δυτικής Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι πολύ σύντομα, με τον απολογισμό που θα δημοσιοποιηθεί, θα ενημερωθούν αναλυτικά οι πολίτες για τα έργα, προϋπολογισμού 180 εκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης