Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πολιτική λύση για Χαλυβουργία και Χαλυβουργική ζητά το ΒΕΠ

Πολιτική λύση για Χαλυβουργία και Χαλυβουργική ζητά το ΒΕΠ
Την αναγκαιότητα μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις μεγάλες βιομηχανίες, τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ανδριανός Μιχάλαρος
Πολιτική λύση στο ζήτημα των ελληνικών χαλυβουργικών βιομηχανιών, Χαλυβουργία και Χαλυβουργική, ζητά με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος τονίζει ότι θέτει στην ανεργία δεκάδες εργαζομένους και κάνει ακόμη πιο φτωχή παραγωγικά την Ελλάδα.
Παράλληλα, τονίζει την αναγκαιότητα μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις μεγάλες βιομηχανίες και την προσαρμογή του στα μέσα αντίστοιχα ευρωπαϊκά δεδομένα με την έναρξη ισχύος του μέτρου των συμβάσεων διακοψιμότητας ώστε να επιτυγχάνονται μεγαλύτερες εκπτώσεις στο κόστος της ενέργειας.
Σημειώνει ακόμη ότι αντίστοιχες μειώσεις πρέπει να γίνουν και στις -εναπομείνασες- βιοτεχνίες, καθώς έχει αυξηθεί κατά 60% την τελευταία πενταετία και σε συνδυασμό με την αύξηση του τέλους ΑΠΕ το ενεργειακό κόστος των βιομηχανιών γίνεται πλέον δυσβάσταχτο.
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της στην τρόικα και τις επιταγές της, όταν σαφώς αυτές δεν συμβαδίζουν με το κοινό καλό και οδηγούν τη χώρα μας στην πλήρη αποβιομηχανοποίηση», τονίζει.
Προσθέτει δε, «ζητούμε επειγόντως μια γενναία πολιτική λύση από την ελληνική κυβέρνηση για την ελληνική βιομηχανία της Χαλυβουργίας, τις ιστορικές Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδος. Ζητούμε τόσο για τις βιομηχανίες όσο και για τη βιοτεχνία να ακολουθηθεί το πρόσφατο παράδειγμα της Ιταλίας, όπου οι εταιρείες με ενεργειακό κόστος άνω του 3% του τζίρου τους απολαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές, ενώ με ανάλογο τρόπο παρέχονται και εκπτώσεις στα κόστη ηλεκτρισμού», επισημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης