Τελευταία Νέα
Οικονομία

Α. Παπαγεωργίου (υφ. ΠΕΚΑ) - Σύντομα η συμφωνία με Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου - Θα περάσει άμεσα στην αγορά

Α. Παπαγεωργίου (υφ. ΠΕΚΑ) - Σύντομα η συμφωνία με Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου - Θα περάσει άμεσα στην αγορά
Προανήγγειλε μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, ενώ ανακοίνωσε πιθανή επαναλειτουργία της Χαλυβουργικής
Σύντομα θα υπογραφεί η συμφωνία με την Gazprom για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, τονίζοντας ότι θα περάσει αμέσως στην αγορά.
Πρόσθεσε ακόμη ότι το ποσοστό της μείωσης θα είναι ανταγωνιστικό «και με βάση την υπόλοιπη Ευρώπη και τους γείτονές μας», ενώ ανέφερε ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία μετά τις συζητήσεις των δύο πρωθυοπουργών Σαμαρά - Πούτιν και ότι «εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί, για να περάσει αμέσως η μείωση στην τιμή και για τους οικιακούς και τους εταιρικούς πελάτες».
Όσον αφορά τη μείωση του κόστους της ενέργειας για τις βιομηχανίες, ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι ήδη έχουν γίνει «αρκετά πράγματα για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της μέσης τάσης» και πρόσθεσε ότι «γίνονται συνεχείς προσπάθειες. Και τώρα αυτό που ήδη είχαμε συζητήσει μαζί τους και το είχαμε συμφωνήσει, ήταν η διακοψιμότητα - ένα σύστημα λειτουργίας υψηλής τάσης για τις επιχειρήσεις. Πέρασε με νόμο, αλλά δεν το ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Έτσι, όπως επισήμανε, «αυτό που θα γίνει τώρα είναι να ισχύσει η διακοψιμότητα με σύστημα δημοπρασιών, εγκεκριμένο από την Επιτροπή για άλλες χώρες και μ' αυτόν τον τρόπο θα το πληρώνουν οι ηλεκτροπαραγωγοί και οι ενεργοβόρες βιομηχανίες μέσης και υψηλής τάσης θα επωφεληθούν σε υψηλό ποσοστό από αυτό».
Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι υπό επεξεργασία και άλλα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και από τα οποία θα ωφεληθούν ιδιαίτερα οι βιομηχανίες.
Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις χαλυβουργίες, τόνισε ότι «σε συνάντησή μου χθες με τη Χαλυβουργική, με τα μέτρα και το πρόγραμμα που συζητήσαμε και θα υλοποιηθούν, είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στη λειτουργία της εταιρείας, με βάση τα όσα θα γίνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης