Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκέντρωση αγροτών έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Συγκέντρωση αγροτών έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Θ. Καράογλου, ενώ θα επιδώσουν και ψήφισμα διαμαρτυρίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έχουν προγραμματίσει για σήμερα, στις 12 μ., αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα.
Ήδη πολλοί αγρότες από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες και την Κοζάνη βρίσκονται καθ' οδόν προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη φορολόγησή τους.
Οι αγρότες θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, ενώ αναμένεται να επιδώσουν και ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Εν τω μεταξύ, τα τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Σημειώνεται ότι οι βορειοελλαδίτες αγρότες, που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και περίπου 20 ημέρες, αντιδρούν στο μέτρο της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Επίσης, ζητούν να μπει τέλος στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης