Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος - Αρνήθηκε να κάνει κοινές δηλώσεις με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών

Ευ. Βενιζέλος - Αρνήθηκε να κάνει κοινές δηλώσεις με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών
Σύμφωνα με τον σκοπιανό υπουργό, στον κ. Βενιζέλο «ενδέχεται να μην του άρεσε το φόντο», όπου αναγράφεται «Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»
Δεν έγιναν στα Σκόπια οι καθιερωμένες κοινές δηλώσεις στον Τύπο, μετά τη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι.
Σύμφωνα με τον σκοπιανό υπουργό, ο κ. Βενιζέλος δεν προέβη σε δηλώσεις -όπως έκανε στις άλλες πρωτεύουσες των βαλκανικών χωρών που έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα- επειδή «ενδέχεται να μην του άρεσε το φόντο», όπου αναγράφεται «Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Μάλιστα η επιλογή του Έλληνα υπουργού να μεταβεί οδικώς ερμηνεύεται από πολιτικούς παρατηρητές ως άρνησή του να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων που ονομάζεται «Μέγας Αλέξανδρος».
Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Πόποσκι ισχυρίστηκε ότι «το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν ευνοεί την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης».
Κάλεσε επίσης τη χώρα μας να σεβαστεί την «καταδικαστική», όπως τη χαρακτήρισε, ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης από το 2011 και να επιτρέψει την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε..


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης