Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics - Aνίκανη να λύσει το πρόβλημα του χρέους η ανάκαμψη της Ευρωζώνης

Capital Economics - Aνίκανη να λύσει το πρόβλημα του χρέους η ανάκαμψη της Ευρωζώνης
Αυξάνονται οι πιέσεις προς την ΕΚΤ να αναλάβει πρόσθετη δράση και να προχωρήσει σε περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση
Eξαιρετικά εύθραυστη παραμένει η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, προειδοποιεί εκ νέου η Capital Economics, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Euro-zone PMIs show recovery still fragile", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Αποτιμώντας τα τελευταία οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν στην Ευρωζώνη, η Capital Economics εκφράζει έντονη ανησυχία για την αδύναμη ακόμη μεταποιητική δραστηριότητα, αμφισβητώντας επί της ουσίας την ικανότητά της να στηρίξει μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, τα στοιχεία για τη μεταποίηση του μηνός Φεβρουαρίου καταδεικνύουν πως η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη πασχίζει ακόμη να κερδίσει momentum!
To γεγονός αυτό αυξάνει αυτόματα τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει πρόσθετη δράση, ήτοι να προχωρήσει σε περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση, προκειμένου να προσφέρει την πολυπόθητη ανάσα στην αναιμική οικονομία της Ευρωζώνης.

Η πορεία της μεταποίησης στην Ευρωζώνη σε συνάρτηση με το ΑΕΠ




Σύμφωνα, πάντα, με την Capital Economics, ανησυχητική είναι επίσης η εικόνα που παρουσιάζει και η ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, δεδομένων των απαράδεκτα υψηλών ποσοστών ανεργίας στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης. Η οικονομική δραστηριότητα δεν είναι ακόμη τόσο ισχυρή, όσο χρειάζεται, ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
"Όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα για την Ευρωζώνη: Η ανάκαμψη συνεχίζεται, αλλά παραμένει μετριοπαθής και επομένως ανίκανη ακόμη να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους που απειλούν τις ευρωπαϊκές χώρες", προειδοποιεί η Capital Economics.
"Ως αποτέλεσμα, η ΕΚΤ είναι πιθανό να προχωρήσει σε πρόσθετη ποσοτική χαλάρωση, προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο των αποπληθωριστικών πιέσεων. Τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν πολύ άμεσα, ήτοι στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας, τον Μάρτιο", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης