Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ) - Ξεκάθαρο «όχι» σε νέο haircut του ελληνικού χρέους - «Ναι» σε νέα βοήθεια αν η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της

Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ) - Ξεκάθαρο «όχι» σε νέο haircut του ελληνικού χρέους - «Ναι» σε νέα βοήθεια αν  η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αποκλείει  νέα haircut στο ελληνικό χρέος
Τη συζήτηση για νέο haircut στο ελληνικό χρέος κλείνει για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble.
Ο Γερμανός αξιωματούχος, ξεκαθάρισε ότι η όποια νέα περιορισμένη βοήθεια προς την Ελλάδα, δεν θα περιλαμβάνει νέο haircut στο ελληνικό χρέος.
«Αν η Ελλάδα χρειαστεί περαιτέρω, περιορισμένη βοήθεια στο τέλος του 2014, όταν θα λήξει το πρόγραμμα στήριξης, τότε είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNBC.
Ωστόσο έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκεται να υπάρξει ανάλογο κούρεμα με αυτό που εφαρμόστηκε στο χρέος των ιδιωτών επενδυτών το 2012, και έφτασε το 53,5%.
«Τότε είχαμε ξεκαθαρίσει ότι επρόκειτο για μια έκτακτη περίπτωση και δεν θα επαναληφθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ο Schaeuble τόνισε ότι η Ελλάδα, καθώς και η υπόλοιπη Ευρωζώνη, βρίσκονται στο σωστό δρόμο.
«Η νευρικότητα στις αγορές, σχετικά με το εάν το ευρώ παραμένει ένα σταθερό νόμισμα, έχει ξεπεραστεί και αυτό είναι απολύτως σωστό, καθώς το ευρώ παραμένει ένα από τα πιο σταθερά νομίσματα στον κόσμο», υποστήριξε ο Γερμανός αξιωματούχος.
«Ξεπεράσαμε την ύφεση και το σύνολο της Ευρωζώνης έχει επιστρέψει στο μονοπάτι της ανάπτυξης, με μέτριους ρυθμούς η αλήθεια είναι, ωστόσο σε μια κατάσταση καλύτερη από της ύφεσης», σημείωσε ο Schaeuble.
Παράλληλα, έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι χώρες – μέλη πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, η οποία σημειωτέον, το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί έντονη κριτική για το υψηλό εμπορικό πλεόνασμα, το οποίο εμποδίζει την αναπτυξιακή πορεία της νομισματικής ένωσης.

Στο επίκεντρο της Συνόδου G20 οι αναδυόμενες 

Η κρίση στις αναδυόμενες αγορές βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας στη Σύνοδο των G20, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble.
Οι αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, πρέπει να παραμείνουν στο μονοπάτι των δομικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Μιλώντας στο CNBC, ο Schaeuble τόνισε ότι οι αναδυόμενες πρέπει πρώτα να εφαρμόσουν αυτά που πρέπει και μετά να ζητήσουν αλληλεγγύη.
Παράλληλα, κάλεσε τις G20 να βρουν μια ισορροπημένη λύση, όσον αφορά την υπερβολική ρευστότητα στις αγορές.
«Η νομισματική πολιτική ως εργαλείο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται λανθασμένα, προκειμένου να αποφευχθούν δομικά προβλήματα», τόνισε ο Schaeuble, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στις κεντρικές τράπεζες.
Η ομάδα των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, θα συνεδριάσει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το διήμερο 22 και 23 Φεβρουάριου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης