Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο τελικό στάδιο της πώλησης της Hellas Online η Intracom - Καθοριστικός παράγοντας η είσοδος της Vodafone στη Wind

Στο τελικό στάδιο της πώλησης της Hellas Online η Intracom - Καθοριστικός παράγοντας η είσοδος της Vodafone στη Wind
Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και οι μορφές συνεργασίας, σημειώνει η εισηγμένη
Επιβεβαιώνει η Intracom την ύπαρξη διαπραγματεύσεων με την εταιρεία Vodafone για την εξαγορά από τη δεύτερη ποσοστού της Intracom στην εταιρεία Hellas Online.
H εξαγορά της Ηellas On Line του Ομίλου της Intracom από την Vodafone ήταν αναμενόμενη μετά και την είσοδο της στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet.
Oπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η συμμετοχή της Vodafone στην Forthnet μέσω της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της δεύτερης (απέκτησε το 6,51%), ήταν το καθοριστικό βήμα για την απόκτηση της ΗΟL, καθώς με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιεί την θέση της στην ελληνική αγορά, παίρνοντας έναντι των ανταγωνιστών της.
Να υπενθυμίσουμε άλλωστε ότι το ποσοστό της Forthnet, η Vodafone το απέκτησε με την σύμφωνη γνώμη των Αράβων (ΕΙΤ), τον βασικό μέτοχο της Forthnet με 44%.
Ετσι με τον έμμεσο έλεγχο της Forthnet και την απόκτηση της HOL, η Vodafone αναδεικνύεται ένας από τους ισχυρότερους παίκτες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το deal για την εξαγορά της HOL απόπ την Vodafone θα ολοκληρωθεί άμεσα, αποκτώντας το ποσοστό (57,2%) της Intracom.
Αν προσμετρηθεί και το ποσοστό που κατέχει ήδη στην ΗΟL (18,5%), τότε η συμμετοχή της Vodafone αυξάνεται στο  75,7% και ακολουθεί η δημόσια πρόταση για την πλήρη εξαγορά της. 
Ειδικότερα, απαντώντας η εισηγμένη σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τίτλο «Η Vodafone διαπραγματεύεται την εξαγορά του 57,2% που κατέχει η Intracom στη HOL», επιβεβαιώνει ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών.
Η Intracom Holdings, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, «υπό την ιδιότητά της ως μετόχου της hellas online, ελέγχουσα το 57,24% αυτής, αλλά και η Vodafone-Panafon, ως μέτοχος επίσης κατά 18,43% της εν λόγω εταιρείας, επιβεβαιώνουν ότι γίνονται συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιριών-μετόχων της hellas online και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και όλες οι μορφές συνεργασίας».

E.M.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης