Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΓΣΕΕ - Καταγγέλλει καταστρατήγηση του εργατικού δικαίου από Ryanair για τις προσλήψεις προσωπικού

tags :
ΓΣΕΕ - Καταγγέλλει καταστρατήγηση του εργατικού δικαίου από Ryanair για τις προσλήψεις προσωπικού
Ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας
Για καταστρατήγηση βασικών και αδιαπραγμάτευτων αρχών του εργατικού δικαίου κάνει λόγο η ΓΣΕΕ σχετικά με την πρακτική της Ryanair όσον αφορά τις προσλήψεις και ειδικότερα τους όρους που τίθενται για την εκπαίδευση του προς πρόσληψη προσωπικού.
«Είναι ανήκουστο και πρωτοφανές ο εργοδότης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ryanair, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία να λειτουργεί ως Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως απαράδεκτο είναι, εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται, να καταστρατηγούνται βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του εργατικού δικαίου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, ζητά την άμεση παρέμβαση του του υπουργείου Εργασίας και καταγγέλλει τα «νέα εργασιακά ήθη» με την αποστροφή «Πληρώνεις για να πληρωθείς».
Σημειώνεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει την πρόσληψη των εργαζομένων, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να προσληφθούν και χωρίς αυτό να κατοχυρώνει την πρόσληψή τους αναγκάζονται να πληρώνουν δίδακτρα εκπαίδευσης που, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, αγγίζουν το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ.
Η ΓΣΕΕ αναφέρεται και σε καταγγελίες που έχουν φιλοξενηθεί και στον ξένο τύπο, σύμφωνα με τις οποίες οι προσληφθέντες υπογράφουν σύμβαση με άλλη ανάδοχο εταιρεία η οποία προβλέπει ότι ο μισθός τους δεν καταβάλλεται όταν οι πτήσεις καθυστερούν ή όταν παρουσιάζεται πρόβλημα στο αεροπλάνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης