Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Οι αναδυόμενες αγορές δεν απειλούν το momentum του ανεπτυγμένου κόσμου

Goldman Sachs - Οι αναδυόμενες αγορές δεν απειλούν το momentum του ανεπτυγμένου κόσμου
Οverweight για τις μετοχές διεθνώς και underweight για τα ομόλογα δηλώνει η αμερικανική τράπεζα
Παραμένουν οι κίνδυνοι για τις αναδυόμενες οικονομίες, ωστόσο από εδώ και πέρα ο αντίκτυπος στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου θα είναι περιορισμένος.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε νέα έκθεσή της η Goldman Sachs, υπό τον τίτλο "Overweight equities despite EM pressures and weaker US data", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Αποτιμώντας τις οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων σε διεθνές επίπεδο, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα καταλήγει σε δύο βασικά συμπεράσματα:
- Η ανάπτυξη στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω.
- Οι προκλήσεις για τις αναδυόμενες οικονομίες παραμένουν. Ο δρόμος της προσαρμογής είναι μακρύς.
Όπως εξηγεί η Goldman Sachs, τυχόν κύμα μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές θα είναι προσωρινό, αφού η διαρκής ισχυροποίηση των οικονομιών του ανεπτυγμένου κόσμου είναι ικανή να στηρίξει τις μετοχές.

Οι επενδυτικές συστάσεις της Goldman Sachs

Mετοχές - Overweight σε ορίζοντα 3μηνου και 12μηνου.
Οι αποδόσεις θα βρουν στήριξη στη βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης, στα πιο υγιή εταιρικά αποτελέσματα.
Εμπορεύματα - Underweight σε ορίζοντα 12μηνου, αλλά neutral σε ορίζοντα 3μηνου.
Οι πιέσεις για τον χρυσό και τον χαλκό θα ενταθούν. Πτωτική είναι ταυτόχρονα και η δυναμική για το πετρέλαιο, οι τιμές του οποίου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της ζήτησης και των αποθεμάτων.
Κρατικά ομόλογα - Neutral σε ορίζοντα 3μηνου, αλλά underweight σε ορίζοντα 12μηνου.
Οι αποδόσεις βρίσκονται κοντά στα επίπεδα ανταμοιβής του ρίσκου.

Το παγκόσμιο outlook

Αναδυόμενες αγορές

Η κλιμάκωση της κρίσης των αναδυόμενων αγορών προκάλεσε σημαντικές ανησυχίες. Πλέον τα assets των αναδυόμενων αγορών εμφανίζουν ενδείξεις σταθεροποίησης. Η σταθεροποίηση αυτή δεν αποκλείεται να διατηρηθεί σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ωστόσο οι διαφαινόμενες ανισορροπίες θα οδηγήσουν σε νέες προσαρμογές κατά τους προσεχείς μήνες.
Η διαδικασία προσαρμογής καταγράφει πρόοδο σε Ινδία και Ινδονησία, ωστόσο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σε Τουρκία, Βραζιλία και Ν. Αφρική χρήζει περαιτέρω προσαρμογής.
Η σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών που σημειώνεται στις αναδυόμενες αγορές, ως μέρος της διαδικασίας προσαρμογής, αυξάνει τους κινδύνους σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.

ΗΠΑ
Τα πρόσφατα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ αποδείχθηκαν πιο αδύναμα των προσδοκιών, ωστόσο φαίνεται πως πρόκειται για ένα προσωρινό φαινόμενο. Η αμερικανική οικονομία αναμένεται να κερδίσει περισσότερο momentum το προσεχές διάστημα.

Ευρωζώνη
Η ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω, ωστόσο θα παραμείνει μετριοπαθής, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία απομόχλευσης.
Η γερμανική οικονομία θα σύρει το χορό της ανάκαμψης, ενώ η δημοσιονομική προσαρμογή στις χώρες της περιφέρειας θα χαλαρώσει περαιτέρω.
Οι εξαγωγές θα αποτελέσουν εκ νέου τον μοχλό της ανάπτυξης, σε άμεση συνάρτηση με τη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης