Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Vodafone και Wind ολοκλήρωσαν τη σύσταση της Victus Networks - Σε λειτουργία από 10 Μαρτίου - Επιβεβαίωση του bankingnews

tags :
Vodafone και Wind ολοκλήρωσαν τη σύσταση της Victus Networks - Σε λειτουργία από 10 Μαρτίου - Επιβεβαίωση του bankingnews
Η VICTUS Networks θα στελεχωθεί με εργαζόμενους που θα μεταφερθούν από τις δύο εταιρείες χωρίς καμία αλλαγή στα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα
Την ολοκλήρωση της σύστασης της νέας εταιρείας προηγμένης τεχνολογίας, με την επωνυμία «VICTUS Networks A.E», ανακοίνωσαν Vodafone Ελλάδας και WIND, στο πλαίσιο της συμφωνίας τους για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G, όπως πρώτο είχε μεταδώσει το bankingnews.gr.
Η Victus Networks, στην οποία συμμετέχουν οι εταιρείες Vodafone Ελλάδας και WIND Ελλάς, με ποσοστό 50% η καθεμία, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 10 Μαρτίου 2014 και θα διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες του Δικτύου Πρόσβασης (σταθμοί βάσης) παρέχοντας τις αντίστοιχες υπηρεσίες προς τις δυο εταιρείες, όπως ανακοινώθηκε.
Η VICTUS Networks θα στελεχωθεί με εργαζόμενους που θα μεταφερθούν από τις δύο εταιρείες χωρίς καμία αλλαγή στα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα και τους όρους απασχόλησης και των οποίων το αντικείμενο εμπίπτει στη δραστηριότητα της νέας εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι, η συνεργασία αυτή θα επιταχύνει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας και θα επιτρέψει τη σημαντική αύξηση ευρυζωνικών ταχυτήτων μέσω κινητού δικτύου, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Η Vodafone Ελλάδας θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, καθώς και την αποκλειστική διάθεση 3G UMTS900 για περαιτέρω βελτίωση της κάλυψης, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους.
Αντίστοιχα, η WIND Ελλάς συνεχίζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου της στη χώρα.
Η συνεργασία των δύο παρόχων για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές, ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού συμβάλλοντας παράλληλα στην άμεση και έμμεση απασχόληση. Το πρόγραμμα επενδύσεων θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη και για άλλους κλάδους της οικονομίας που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είχε μεταδώσει το bankingnews στις 17 Φεβρουαρίου 2014

Kαι το όνομα αυτής Victus….. Πρόκειται για την νέα εταιρία της Vodafone και της Wind η οποία θα αναλάβει τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G (network sharing).
Στη νέα εταιρεία θα εργάζονται περίπου 220 άτομα που θα μετακινηθούν εκεί από τα τεχνικά τμήματα της Vodafone και της Wind.
Η 15ετούς διάρκειας συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών πρακτικά προβλέπει ότι θα αναπτύξουν κεραίες από κοινού σε διάφορα σημεία της χώρας, δημιουργώντας έτσι ένα μεγαλύτερο αποτύπωμα κεραιών, με αρκετά χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας δικτύου.
Πάντως, αναμένεται να συνεχίσουν να επενδύουν σε νέες υποδομές, με δεδομένο μάλιστα ότι η Vodafone έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς (4G).
Η νέα εταιρεία θα επενδύσει περίπου 150 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία, στους κλάδους κατασκευών (55 εκατ. ευρώ) και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (95 εκατ. ευρώ). Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι εάν οι δύο εταιρείες προχωρούσαν στην ανάπτυξη των δικτύων τους μεμονωμένα, το ύψος της επένδυσης ενδέχεται να ήταν μεγαλύτερο.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι εργαζόμενοι
Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούν τα σωματεία της Vodafone και της Wind τα μέλη τους , καθώς μέσω της νέας εταιρίας εκτιμάται ότι επίκειται κάποια κίνηση, πιθανόν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την οποία οι δύο διοικήσεις θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε βάρος των εργαζομένων.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:
Eίναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν (επιστρατεύοντας και προϊστάμενους και διευθυντές) για ακόμα μια φορά:
(α) Να αιφνιδιάσουν τους συναδέλφους, με τον χρόνο και τον τρόπο σχετικών ανακοινώσεων.
(β) Να παρουσιάσουν το θέμα σαν «λήξαν», τις αλλαγές σαν «ανώδυνες», τους εργαζόμενους ότι «διασφαλίζονται» κ.λπ. Με στόχο ν’ αποσπάσουν τη συναίνεση των συναδέλφων για μεταφορά στη «νέα εταιρία».
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «η νέα εταιρία δεν σχετίζεται με καμία τεχνική ή άλλη αναγκαιότητα οποιουδήποτε έργου. Είναι μια μαζική εργολαβία, για να σπάσει τις συλλογικές συμβάσεις και τα σωματεία στις δύο εταιρίες – αφήνοντας τους εργαζόμενους έρμαια σε απολύσεις, αλλαγές συμβάσεων, μειώσεις μισθών κ.λπ.
Η «νέα εταιρία» θα λειτουργήσει σαν «ενδιάμεσος σταθμός», σαν «αποθήκη ξεφορτώματος» προσωπικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης