Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΓΣΕΕ – Στα… 8 δισ. ευρώ οι «ζημιές» των ασφαλιστικών ταμείων ελέω της ανεργίας! – «Όχι» στην μείωση των εργοδοτικών εισφορών

ΓΣΕΕ – Στα… 8 δισ. ευρώ οι «ζημιές» των ασφαλιστικών ταμείων ελέω της ανεργίας! – «Όχι» στην μείωση των εργοδοτικών εισφορών
"Όχι" και στις ομαδικές απολύσεις
Στα… 8 δισ. ευρώ ανέρχεται η απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία το 2014, λόγω της ραγδαίας αύξησης των δεικτών ανεργίας.
Τα άνωθεν εκτιμά ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος αντιτάχθηκε στην προωθούμενη μείωση των εργοδοτικών εισφορών αλλά και στην «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων, καθώς όπως εξήγησε, θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως επισήμανε, η ΓΣΕΕ σταθερά τα τελευταία 3-4 χρόνια καλεί τις εκάστοτε κυβερνήσεις να μην ενδώσουν στις απαιτήσεις της τρόικας. Γιατί είναι αδιανόητο σε μια χώρα που σπαράσσεται από την ανεργία, η οποία αναπαράγει και την ύφεση, να ζητά απελευθέρωση των απολύσεων ή να έχει άλλου είδους παράλογες απαιτήσεις, που θα επιφέρουν μείωση της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού προς στα ασφαλιστικά ταμεία και θα τροφοδοτήσουν ένα κύμα φυγής των εργαζομένων προς τη συνταξιοδότηση.
Όπως προσθέτει, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το ασφαλιστικό ζήτημα περνάει δύσκολες ημέρες και χρειάστηκαν επανειλημμένως νομοθετικές παρεμβάσεις και σκληρά μέτρα περικοπών των παροχών για να μην καταρρεύσει. Τώρα εάν θεωρούν κάποιοι ότι με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα σώσουν το ασφαλιστικό σύστημα και τα ταμεία, εμείς λέμε ότι τα ταμεία θα καταρρεύσουν από τέτοιου είδους αποφάσεις- και θα πρέπει να βρουν και τα ισοδύναμα, για να χρησιμοποιήσω τη φρασεολογία των «φίλων» τροϊκανών, κάθε φορά που υπάρχει ένα κοινωνικό αίτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης