Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνεργασία P&G - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά των προϊόντων της πολυεθνικής

Συνεργασία P&G - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά των προϊόντων της πολυεθνικής
Πολλαπλά τα οφέλη για τους έλληνες καταναλωτές, το περιβάλλον και την ελληνική οικονομία, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία
Συμφωνία συνεργασίας για τη μεταφορά των προϊόντων της, στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, υπέγραψε η πολυεθνική εταιρεία Procter & Gamble με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η συμφωνία, όπως επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους έλληνες καταναλωτές, το περιβάλλον και την ελληνική οικονομία.
Εδικότερα, όπως αναφέρει, η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει:
α) Λιγότερα και φιλικότερα χιλιόμετρα, λόγω της μείωσης των εκπομπών CO2 της εταιρείας κατά το ήμισυ σε σχέση με σήμερα.
Ενδεικτικά αναφέρεται η μείωση εκπομπών CO2 που επιτυγχάνεται αντιστοιχεί σε ετήσιες εκπομπές ρύπων από 460 ΙΧ αυτοκίνητα ή ετήσιες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας για 113 νοικοκυριά.
β) Βελτιωμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες.
γ) Μείωση του κόστους μεταφοράς και συνεπώς περισσότερη αξία για τον έλληνα καταναλωτή.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «εδώ και χρόνια η P&G ενισχύει τη χρήση τρένων στις μεταφορές προς τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Σήμερα 28% των μεταφορών προϊόντων της P&G στη Δυτική Ευρώπη πραγματοποιούνται μέσω συνδυασμένων διαδρομών με σιδηροδρομικές ανταποκρίσεις επιτυγχάνοντας 70 εκ. χλμ. λιγότερες οδικές μεταφορές και εξοικονόμηση 67 εκατομμύρια τόνων CO2 - το αντίστοιχο εκπομπών από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που θα απαιτείτο για να φωτίσει μια πόλη 250 χιλ. νοικοκυριών κάθε χρόνο».
Κατά την ανακοίνωση της συνεργασίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, δήλωσε ότι «τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να φτάσει η εταιρεία σήμερα να παρέχει αξιόπιστες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως το ημερήσιο τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
»Καλωσορίζουμε σήμερα την P&G, μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία η οποία εμπιστεύεται τα προϊόντα της για τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας με το τρένο, ένα Μέσο που είναι και οικονομικό και αξιόπιστο και οικολογικό».
Από την πλευρά της P&G, ο γενικός διευθυντής της P&G Ελλάδας, Robert van Pappelendam, σημείωσε ότι «στην P&G η Βιώσιμη Ανάπτυξη αγγίζει και τα προϊόντα μας, όταν για παράδειγμα δημιουργούμε ένα απορρυπαντικό που καθαρίζει στους 30 βαθμούς ή μειώνουμε τον όγκο των συσκευασιών τους χρησιμοποιώντας παράλληλα ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και τον τρόπο που παράγουμε και μεταφέρουμε τα προϊόντα αυτά.
»Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από αυτή την πρωτοβουλία κάνουμε το σωστό για το περιβάλλον προσφέροντας την ίδια στιγμή καλύτερες υπηρεσίες και αξία στον καταναλωτή και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής Κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης