Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συστάσεις Weidmann (Bundesbank) προς την ΕΚΤ - Πρωταρχικός στόχος η σταθερότητα των τιμών - Απαιτούνται συνετές πολιτικές

tags :
Συστάσεις Weidmann (Bundesbank) προς την ΕΚΤ - Πρωταρχικός στόχος η σταθερότητα των τιμών - Απαιτούνται συνετές πολιτικές
Ο Weidmann έχει πολλάκις εκφράσει την αντίθεσή του στα προγράμματα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ
Έμμεσες, αλλά σαφείς συστάσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της, απευθύνει ο γνωστός αντιρρησίας, ο διοικητής της κεντρικής γερμανικής τράπεζας (Bundesbank), ο J. Weidmann.
"H διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών είναι και πρέπει να παραμείνει ο πρωταρχικός στόχος της ΕΚΤ", δηλώνει ο Weidmann, τονίζοντας επί της ουσίας πως η κεντρική τράπεζα δεν πρέπει να ξεφεύγει εκτός των ορίων της αποστολής της.
Να σημειωθεί εδώ πως ο Weidmann έχει πολλάκις εκφράσει την αντίθεσή του στα προγράμματα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο διοικητής της Βundesbank υποστηρίζει την ανάγκη υιοθέτησης συνετών μακροοικονομικών πολιτικών στην Ευρωζώνη, ενώ σπεύδει να επισημάνει πως "πιθανότατα η νομισματική πολιτική έχει αυξήσει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου".
"Η υιοθέτηση συνετών μακροοικονομικών πολιτικών αποτελεί την πρωταρχική απάντηση - λύση στον κίνδυνο χρηματοπιστωτικής αστάθειας", προσθέτει ο διιοικητής της Bundesbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης