Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας υπέγραψαν η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο J. Fuchtel (Γερμανός υφ. Αναπ.)

Συμφωνία για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας υπέγραψαν η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο J. Fuchtel (Γερμανός υφ. Αναπ.)
Το πρόγραμμα, που αφορά τη συνεργασία στον ιατρικό τουρισμό, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο στη Ρόδο
Σε μία σημαντική συνεργασία που πρόκειται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς και θα προσφέρει δυνατότητες απασχόλησης εκτός τουριστικής σεζόν προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού.
Ειδικότερα η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με το Γερμανό υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένο  για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Joachim Fuchtel,  στο πλαίσιο της συμμέτοχης της Ελλάδας στην  ΙΤΒ Βerlin, υπέγραψαν μια συμφωνία για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας για άτομα που χρήζουν περίθαλψης καθώς και αυτά της τρίτης  ηλικίας, υπέγραψε σήμερα
Το πρόγραμμα, που αφορά τη συνεργασία στον ιατρικό τουρισμό, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο στη Ρόδο, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Για τη συγκεκριμένη συμφωνία η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση των ατόμων αυτών στην πρόσβαση τους στις ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές υποδομές. Κατά τη συνάντηση της με τον κ. Fuchtel συζητήθηκαν ακόμη  θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ειδικότερα συζητήθηκε  η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά  εργασίας  και η αναβάθμιση του πετυχημένου θεσμού της μαθητείας στο πρότυπο του διττού συστήματος (dual system).
Η υπουργός Τουρισμού  επισήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία, με τη συνδρομή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Στόχος αυτών των πρωτοβουλιών- είπε η υπουργός Τουρισμού- είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης