Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας - Η κυβέρνηση προσπαθεί για μια καλή έκθεση πρόοδου έως το Σάββατο, αν όχι τελική συμφωνία - Αγεφύρωτο δεν είναι τίποτα

Στουρνάρας - Η κυβέρνηση προσπαθεί για μια καλή έκθεση πρόοδου έως το Σάββατο, αν όχι τελική συμφωνία - Αγεφύρωτο δεν είναι τίποτα
"Προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας"
Η κυβέρνηση προσπαθεί για μια καλή έκθεση πρόοδου έως το Σάββατο, αν όχι τελική συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρναρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της σύσκεψης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.
"Αυτό που προσπαθούμε είναι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου να έχουμε, αν όχι μια τελική συμφωνία, μια καλή έκθεση προόδου που να δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε αμέσως μετά", εξήγησε ο κ. Στουρνάρας.
"Αγεφύρωτο δεν είναι τίποτα, προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διάφορες μας", πρόσθεσε.
Τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα επιβεβαιώνει κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, τονίζοντας πως "η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει, μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα".
"Ευελπιστούμε σε μία δήλωση επαρκούς προόδου", εξηγεί ο ίδιος παράγοντας, διευκρινίζοντας πως η τρόικα θα φύγει, "αλλά η συμφωνία μπορεί να κλείσει με τηλεδιάσκεψη ακόμα και την επόμενη ημέρα".
Εκτός από το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, υπάρχουν κι άλλα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, δεύτερο μεγάλο πρόβλημα συνιστούν τα εργασιακά. Κατά τις πληροφορίες, η τρόικα επιμένει σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία δεν θα έχει λόγο στις ομαδικές απολύσεις ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στις προτάσεις του ΟΟΣΑ, διαφαίνονται σημεία σύγκλισης. Οι δανειστές φαίνεται να αποδέχονται τις ελληνικές εναλλακτικές προτάσεις για τα φάρμακα, τα φαρμακεία, το γάλα και τα βιβλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης