Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ίση μεταχείριση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με τις ευρωπαϊκές ζητά η κυβέρνηση - Προαιρετική χρήση των κεφαλαίων του ΤΧΣ

Ίση μεταχείριση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με τις ευρωπαϊκές ζητά η κυβέρνηση - Προαιρετική χρήση των κεφαλαίων του ΤΧΣ
Σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ του διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου με την τρόικα
Κεφάλαια από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορούν να λάβουν οι τράπεζες σε περίπτωση που δεν πετύχουν οι αυξήσεις κεφαλαίου, ενώ η ελληνική πλευρά ζητά ίση μεταχείριση στο χρόνο ανακεφαλαιοποίησης με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Αυτό τόνισε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι «σεβόμαστε την επιθυμία του ΔΝΤ να παραμείνει στον έλεγχο των τραπεζών για τις χώρες που βρίσκονται σε μνημόνιο, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λύσει με την ΕΚΤ. Η Ελλάδα δεν θα γίνει μέσο επίλυσης των διαφορών ανάμεσα και ΔΝΤ και ΕΚΤ».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ θέλει οι αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών να γίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα.
Αυτά σε ό,τι αφορά τις τράπεζες και τον νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για τον οποίο δεν έχει επέλθει ακόμη συμφωνία. Να σημειωθεί ότι σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ του διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου με την τρόικα.
Παράλληλα, σήμερα οι συζητήσεις με την τρόικα μπαίνουν στην καρδιά της διαπραγμάτευσης και για τα υπόλοιπα θέματα, όπως είναι οι απολύσεις στο δημόσιο, οι αποκρατικοποιήσεις, οι 329 μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ και το νέο Μεσοπρόθεσμο της περιόδου 2015 - 2018.
Ειδικά ως προς το τελευταίο αυτό πιθανότατα θα κατατεθεί στη Βουλή πριν από τις Ευρωεκλογές και δη πριν τις 15 Μαϊου.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης