Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζήτημα λιτότητας και… γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Τσίπρας στον Γερμανό Πρόεδρο, J. Gauck - «Σημαντικές οι ευθύνες του Βερολίνου»

Ζήτημα λιτότητας και… γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Τσίπρας στον Γερμανό Πρόεδρο, J. Gauck - «Σημαντικές οι ευθύνες του Βερολίνου»
"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει επίσημο ζήτημα αποζημιώσεων"
Ζήτημα λιτότητας και… γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε στο Γερμανό Πρόεδρο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Στο περιθώριο των επαφών των δύο ανδρών, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους Μανώλη Γλέζο και Νάντια Βαλαβάνη, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στον Joachim Gauck την δραματική κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός, το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και τις ευθύνες της Γερμανίας, η πολιτική της οποίας «διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή, γιατί επιβάλλει την πολιτική λιτότητας στον ευρωπαϊκό νότο».
 «Είναι απαράδεκτο η ανεργία των νέων να ανέρχεται στο 60% και παραδόξως η Γερμανία να αρνείται λύση σαν αυτή που την ευεργέτησε, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αναφέρομαι στη Διάσκεψη του 1953», διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όσον αφορά τις πολεμικές αποζημιώσεις, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε θετική την παραδοχή του Γερμανού Προέδρου για ηθική πρόβλημα, «αλλά υπάρχει και ιστορικό και υλικό ζήτημα που δεν έχει εκπληρωθεί».
 «Μπορεί να μην το έθεσαν οι κυβερνήσεις ποτέ, αλλά η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί. Θα το θέσει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το θέλει ο λαός», διέτεινε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης