Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μ. Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας) - Εντός 9μήνου η ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΛΠ

Μ. Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας) - Εντός 9μήνου η ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΛΠ
Μέχρι τότε, στόχος του υπουργείου η δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων για τη διαχείριση της ελεύθερης πρόσβασης στις λιμενικές υπηρεσίες
Εντός 9 μηνών θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, εκτίμησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον σταθμό Αθήνα 9.84 σημείωσε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα το υπουργείο θα έχει προχωρήσει στη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.
Όπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ είναι θέμα που χειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ και πρόσθεσε ότι από την πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας, στόχος είναι έως την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης «να δημιουργήσουμε μια Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, η οποία θα διαχειρίζεται την ελεύθερη πρόσβαση στις Λιμενικές Υπηρεσίες».
Παράλληλα, συμπλήρωσε, στόχος είναι «να εξασφαλίσουμε χαμηλά τιμολόγια στην ακτοπλοΐα και να ασχοληθούμε με τις υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης προς την ναυπηγοεπισκευή».
Όσον αφορά το θέμα της επάνδρωσης των πλοίων της ακτοπλοΐας, το οποίο αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να επεκταθεί η χειμερινή περίοδος από 5 σε 7 μήνες και να μειωθεί η καλοκαιρινή από 7 στους 5 μήνες.
Διαβεβαίωσε ακόμη ότι δεν τίθεται ζήτημα επιδότησης δρομολογίων σε μικρά νησιά, καθώς αυτό έχει καλυφθεί από τον προϋπολογισμό και συμπλήρωσε ότι τα ζητήματα που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα αφορούν την επάνδρωση των πλοίων και τη λειτουργία της ακτοπλοΐας.
«Όσον αφορά στο διάστημα που τα πλοία βρίσκονται σε ακινησία, παλαιότερα ήταν 11μηνη η υποχρεωτική δρομολόγηση των πλοίων, ενώ τώρα έχει γίνει 10μηνη και αυτό το οποίο ζητάει η τρόικα είναι να μπορεί η εταιρεία να αντικαθιστά τα πλοία τα οποία μπαίνουν σε καθεστώς ακινησίας από άλλα μικρότερα», ανέφερε ο υπουργός, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι το ζήτημα θα επιλυθεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης