Τελευταία Νέα
Οικονομία

Aύριο επιστρέφει η τρόικα - Συνάντηση Στουρνάρα - δανειστών το απόγευμα - Δεν υπαναχωρεί για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος η Αθήνα

Aύριο επιστρέφει η τρόικα - Συνάντηση Στουρνάρα - δανειστών το απόγευμα - Δεν υπαναχωρεί για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος η Αθήνα
Ασφυκτικά πιέζει ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας έως την Κυριακή
Αύριο Πέμπτη - και όχι σήμερα όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί - επιστρέφουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών, για τον τελευταίο και κρισιμότερο γύρο διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.
Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, στη σκιά του τελεσιγράφου του Eurogroup για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και τρόικας μέχρι την Κυριακή.
Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών θα συνεχιστούν αύριο στο υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Γ. Στουρνάρας θα έχει αύριο, νωρίς το απόγευμα, συνάντηση με την τρόικα.
Ο κ. Στουρνάρας - επιστρέφει απόψε στην Αθήνα - δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι έχει μεν επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν είναι λίγα τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν κυρίως σε διαρθρωτικά θέματα (πχ εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ), ενώ παραμένουν υπό συζήτηση τα ζητήματα των φόρων υπέρ τρίτων και της μείωσης κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών.
Όμως από την πλευρά της τρόικας ανέκυψαν την προηγούμενη εβδομάδα νέες ενστάσεις και συγκεκριμένα για το ύψος του κοινωνικού μερίσματος, καθώς και για το ποιοι θα είναι οι αποδέκτες του.
Ωστόσο, διαβεβαιώσεις ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να υποχωρήσει υπό τις πιέσεις της τρόικα στα όσα έχει ήδη εξαγγείλει για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος παρείχαν σήμερα συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνισαν ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, τονίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα μοιραστεί σε ένστολους, χαμηλοσυνταξιούχους και αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης