Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Nomura: Δεν είναι άμεση η ένταξη της Πορτογαλίας στο μηχανισμό – Αγοράστε ομόλογα EFSF

Nomura: Δεν είναι άμεση η ένταξη της Πορτογαλίας στο μηχανισμό – Αγοράστε ομόλογα EFSF
Αν και όλος ο κόσμος, οι αναλυτές και οι αγορές περιμένουν την Πορτογαλία να ανακοινώσει αυτές τις ημέρες την είσοδο της στο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, η Nomura δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς. «Όχι ακόμη» αναφέρει σε χθεισνή της ανάλυση, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο του έτους.
Σύμφωνα με συντηριστικούς υπολογισμούς της Nomura το ποσό που πιθανόν να ζητήσει η Πορτογαλία είναι περίπου 50 δις. ευρώ συνολικά από το ΔΝΤ, τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης (EFSF) και το μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Η Πορτογαλία δηλαδή αναμένεται να ζητήσει ένα ή δύο διμερή δάνεια: Ένα από το ΔΝΤ και τον προσωρινό μηχανισμό, και ένα από το ΔΝΤ και το μόνιμο μηχανισμό.
Πλέον η Πορτογαλία τίθεται εκτός αγορών, με την αγορά να έχει ήδη προεξοφλήσει πιθανή αναδιάρθρωση χρέους ή ανταλλαγές ομολόγων. Η ιαπωνική επενδυτική πλέον συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν ομόλογα του EFSF, και μάλιστα αυτά της μακροπρόθεσμης διάρκειας, καθώς οι μηχανισμοί, αποκτούν σημαντικό βάρος για τους Ευρωπαίους, οι οποίοι αναμένεται να τους στηρίξουν για την ενίσχυση του κοινού νομίσματος.
Στην έκθεση της η Nomura καταλήγει με την προτροπή στους επενδυτές να αγοράσουν ομόλογα EFSF. «Άλλωστε είναι ελληνικά, ιρλανδικά και πορτογαλικά ομολόγα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης