Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΓΣΕΕ - Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ ζητεί με επιστολή της στον Α. Σαμαρά

tags :
ΓΣΕΕ - Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ ζητεί με επιστολή της στον Α. Σαμαρά
Η ΓΣΕΕ στην επιστολή της εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που προβλέπει τη  δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, ζητεί με επιστολή της από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο η ΓΣΕΕ.
Η ΓΣΕΕ, στην επιστολή της εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επισημαίνοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι εμπόρευμα.
Επίσης η ΓΣΕΕ αιτιολογεί την επικινδυνότητα μιας τέτοιας απόφασης τόσο για τα συμφέροντα της χώρας όσο και της κοινωνίας.
Όπως αναφέρει στην επιστολή της με την απόφαση αυτή εκτίθεται η κοινωνία σε πολλαπλούς και μη αναστρέψιμους κινδύνους.
Η ΓΣΕΕ εκτιμά μεταξύ άλλων ότι  διακινδυνεύεται η  καθολικότητα πρόσβασης για το σύνολο της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, ενώ πιστεύει θα τεθούν σε κίνδυνο η πρόνοια τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων από φυσικά φαινόμενα (πχ διαχείριση υδάτων σε περιόδους πλημμυρίδας), όσο και για την εκμετάλλευση των παραλιμνίων και παραποτάμιων περιοχών.
Επιπλέον η ΓΣΕΕ πιστεύει ότι εκτίθεται σε κίνδυνο ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέα της οικονομίας στην πλέον κρίσιμη για τη χώρα οικονομική και κοινωνική συγκυρία.
Όπως εξηγεί με τον σχεδιασμό αυτό, εξουδετερώνεται η πολιτική ενίσχυσης τόσο του αγροτικού τομέα εκθέτοντας σε πλήρη επισφάλεια το κόστος άρδευσης  των εκτάσεων αγροτικής γης, όσο και της εγχώριας βιομηχανίας με την υπαναχώρηση από τη μέχρι σήμερα υποχρέωση της ΔΕΗ για παροχή εκπτώσεων στα τιμολόγια βιομηχανιών υψηλής τάσης.
Προβληματισμός εκφράζεται και για τους εργαζόμενους της  ΔΕΗ καθώς πιστεύει ότι μέσω μηχανισμών αμαύρωσης της εικόνας τους, θα λεηλατηθούν τα δικαιώματά τους, εργασιακά και ιδιοκτησιακά επί της ΔΕΗ.
Ακόμη η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει έλλειμμα συμμόρφωσης της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά δεδομένα παροχής ενέργειας και επισημαίνει πως η ελληνική Κυβέρνηση δεν υποχρεούται στη λήψη πρόσθετων μέτρων από τη στιγμή που η συμμετοχή της ΔΕΗ στη συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι της τάξης του 65% και βαίνει μειούμενη, του υπολοίπου ποσοστού καλυπτόμενου από ιδιώτες ανεξάρτητους παραγωγούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης