Τελευταία Νέα
Οικονομία

Tηλεδιάσκεψη τoυ Ecofin υπό τον Γ. Στουρνάρα για την τραπεζική ένωση - Το απόγευμα αναχωρεί για Βρυξέλλες

Tηλεδιάσκεψη τoυ Ecofin υπό τον Γ. Στουρνάρα για την τραπεζική ένωση - Το απόγευμα αναχωρεί για Βρυξέλλες
Για την προώθηση των σχεδίων της τραπεζικής ένωσης συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Ecofin

Υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα πραγματοποιείται αυτή την ώρα τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών με επίκεντρο τα σχέδια για την προώθηση της τραπεζικής ένωσης.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου ει δυνατόν έως τις Ευρωεκλογές του Μαϊου να έχουν κλείσει τα περισσότερα από τα θέματα που αφορούν στους πυλώνες της τραπεζικής ένωσης, όπως ο ενιαίος μηχανισμός εποπτείας των τραπεζών και ο ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης των προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται υπό την προεδρία του κ. Στουρνάρα, αφού λόγω της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ έχει ρόλο προεδρεύοντα του Συμβουλίου Εcofin.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, ο Γ. Στουρνάρας αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για Βρυξέλλες, για υποχρεώσεις που έχει με την προεδρία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ως Προέδρου του ECOFIN, στον τρίλογο για τον SRM
Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει αύριο, 19/03/2014, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN), στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, μαζί με τον προεδρεύοντα της Διακυβερνητικής Διάσκεψης (Intergovernmental Conference, IGC), Ολλανδό Υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, στον τρίλογο / στις τριμερείς συνομιλίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών (Single Resolution Mechanism, SRM).
Ο SRM αποτελεί έναν από τους πυλώνες της τραπεζικής ενοποίησης για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και την αύξηση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία. Γι’ αυτό και η Ελληνική Προεδρία έχει θέσει το ζήτημα στην κορυφή της ατζέντας των προτεραιοτήτων της.
Επισημαίνεται ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών συμμετείχε και στον προηγούμενο τρίλογο για τον SRM, ο οποίος έλαβε χώρα αμέσως μετά το ECOFIN της 11/3/2014, το οποίο έδωσε νέα εντολή στην Προεδρία για να διεξαγάγει με μεγαλύτερη ευελιξία διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας για την πρόταση κανονισμού σχετικά με έναν ενιαίο μηχανισμό και ένα ενιαίο ταμείο εξυγίανσης τραπεζών, πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου στα μέσα Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης