Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ - Στο επίκεντρο η βελτίωση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ - Στο επίκεντρο η βελτίωση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία
Υπέβαλλαν στον υπουργό σειρά προτάσεων «προς βελτίωση των διατάξεων» για τα τουριστικά πλοία
Σειρά προτάσεων για τη «βελτίωση των διατάξεων για τα τουριστικά πλοία», υπέβαλαν στον υπουργό Ναυτιλίας ο αρμόδιος εισηγητής Κώστας Τριαντάφυλλος και η γραμματέας του Τομέας Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Έφη Χαλάτση, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου με τίτλο «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις».
Στο πλαίσιο συνάντησης με τον κ. Μ. Βαρβιτσιώτη οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν νομοσχέδιο και ειδικότερα για θέματα σχετικά με τα σκάφη αναψυχής, την αλλαγή των προϋποθέσεων για τη δημιουργία πλωτών εξεδρών, το σύστημα μεταθέσεων και εισαγωγής στο λιμενικό σώμα.
Παράλληλα, υπέβαλλαν στον υπουργό σειρά προτάσεων «προς βελτίωση των διατάξεων» όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, για τα τουριστικά πλοία.
Ανάμεσα στις προτάσεις είναι η δημιουργία εταιρειών μέσω των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα ενοικίασης σκαφών αναψυχής αλλά και βελτιώσεις στο καθεστώς νηολόγησης σκαφών μέχρι 7 μέτρα μήκους.
Επιπλέον, πρότειναν την εναρμόνιση του μισθολογίου των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οίκου Ναύτου και του γραφείου ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας με τις διατάξεις που διέπουν το μισθολογικό καθεστώς αντίστοιχων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Τέλος έθεσαν θέματα επέκτασης των πλωτών εξεδρών, τη δημιουργία πλαισίου για τα ανάδετα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης