Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μασάζ» στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον Γ. Στουρνάρα εν όψει της ψήφισης της νέας συμφωνίας με την τρόικα - Διευρύνεται το αντάρτικο στην κυβέρνηση

«Μασάζ» στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον Γ. Στουρνάρα εν όψει της ψήφισης της νέας συμφωνίας με την τρόικα - Διευρύνεται το αντάρτικο στην κυβέρνηση
Στις 16:00 σήμερα το απόγευμα η συνάντηση - «Πονοκέφαλος» από τις αντιδράσεις για το γάλα



Διαστάσεις λαμβάνει το αντάρτικο εντός της κυβέρνησης για το θέμα του γάλακτος, καθώς ολοένα και περισσότεροι βουλευτές της συγκυβέρνησης εκφράζουν με κατηγορηματικό τρόπο την πρόθεση ή την  απόφασή τους να καταψηφίσουν στη Βουλή τη σχετική νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να πέσουν οι τόνοι, ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας θα έχει συνάντηση σήμερα στις 16:00 το απόγευμα με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για να τους παράσχει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το γάλα αλλά και να τους ενημερώσει για την πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα.
«Θα είναι η πρώτη επίσημη ενημέρωση σε εμάς για τη συμφωνία. Θα δούμε τις τελικές διατυπώσεις σε όλα τα θέματα, και όχι μόνο στο γάλα. Πιθανόν να εντοπιστούν κάποια προβλήματα. Θα τα δούμε. Δεν θα κάνουμε βέβαια κάτι που θα αλλοίωνε την ουσία της συμφωνίας» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π.Κουκουλόπουλος.
Ερωτηθείς για τη στάση Παπανδρέου στο θέμα των τραπεζών, ο κ. Κουκουλόπουλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει στην ψηφοφορία όλο μαζί όπως πήγε και τον Σεπτέμβριο του 2011 που ψήφισε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές.
Πάντως, το αντάρτικο εντός της κυβέρνησης για το γάλα προσλαμβάνει διαστάσεις.
Αποφασισμένος να καταψηφίσει τις αλλαγές που επέρχονται στο ζήτημα του γάλακτος κατόπιν της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα δηλώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ.Κασσής, διατηρώντας την αναταραχή στην κυβέρνηση.
«Αν έρθουν αλλαγές δεν θα τις ψηφίσω» είπε σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Κασσής, τονίζοντας ότι δεν έγινε διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης με την τρόικα για το γάλα.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ.Κασσής ανέφερε ότι στη συνεδρίαση των τομεαρχών του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Τρίτη, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν θα γίνουν δεκτές αλλαγές σχετικά με το γάλα ενώ υποστήριξε ότι θα καταψηφίσει τις αλλαγές, ακόμα και στην περίπτωση που αυτό θα σημάνει την πτώση της κυβέρνησης.
«Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κασσής, υπενθυμίζοντας παλιότερες σχετικές τοποθετήσεις του.
Ο κ.Κασσής τόνισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα ότι δεν θέλει να είναι «βουλευτής - μαριονέτα» ενώ ερωτηθείς αν ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει την απόφαση αυτή απάντησε: «Αν δεν το ξέρει οφείλει να το μάθει».
«Αν πραγματικά χρειάζονται την ψήφο τη δική μου, πρέπει πρώτα να αναρωτηθούν αυτοί που αποφασίζουν», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ.Κασσής.
Την ίδια στιγμή και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν.Σηφουνάκης υποστήριξε ότι η ρύθμιση για το γάλα δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή, καθώς όπως είπε, βάζει ταφόπλακα στους Έλληνες παραγωγούς.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τη ρύθμιση για το γάλα άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ.Βλάχος, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με την τρόικα σχετικά με τη διάρκεια του γάλακτος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ.Βλάχος επεσήμανε ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι τη σχετική ρύθμιση, τονίζοντας ότι έχει ενημερώσει τον υπουργό Ανάπτυξης για τις διαφωνίες του.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ο κ.Βλάχος είπε χαρακτηριστικά ότι «κομματική πειθαρχία για τις ημέρες του γάλακτος, αδιανόητο μου φαίνεται. Αν αρνηθώ να ψηφίσω φρέσκο γάλα 11 ημερών, κάνω κομματικό παράπτωμα;».
Οι επιφυλάξεις του κ.Βλάχου έρχονται να προστεθούν στις αντιδράσεις του αναπληρωτή υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ.Χαρακόπουλου που δεν αποκλείεται ακόμα και να υποβάλει την παραίτησή του, αλλά και στις ενστάσεις που έχουν ήδη διατυπώσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θ.Μωραΐτης και Φ.Σαχινίδης καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής.
Μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης σε δηλώσεις του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα σημείωσε ότι «εγώ θα καταψηφίσω το συγκεκριμένο θέμα. Είμαι ξεκάθαρος και θα είναι και άλλοι βουλευτές. Δεν ξύπνησα ένα πρωί και πήρα αυτές τις θέσεις για το γάλα. Το 90% της ανακοίνωσης είναι η ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που αποφάσισε πριν από μία εβδομάδα ότι η τελευταία «κόκκινη γραμμή» του στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι η διάταξη για το γάλα. Κάποιος πρέπει να έρθει λοιπόν και να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι αυτή η διάταξη είναι προς μια θετική κατεύθυνση και ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα» τόνισε ο βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης