Νέα συνάντηση για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας την Τετάρτη - Ζήτημα αιχμής η διατήρηση θεσμικών κεκτημένων

Νέα συνάντηση για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας την Τετάρτη - Ζήτημα αιχμής η διατήρηση θεσμικών κεκτημένων
Aύριο η νέα συνάντηση της ΓΣΕΕ με εργοδοτικούς φορείς
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) με νέα συνάντηση μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων την Τετάρτη στις 11 π.μ. στα γραφεία της Συνομοσπονδίας (Πατησίων & Αινιάνος 2).
Στην πρώτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε πριν μία εβδομάδα, υπήρξαν θετικές ενδείξεις για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα διατήρησης των θεσμικών κεκτημένων της γενικής συλλογικής σύμβασης (13ος-14ος μισθός, τριετίες, επίδομα γάμου κτλ) και εξέφρασαν την προθυμία τους να καταλήξουν σε συμφωνία για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ, κατηγορώντας την τρόικα για απαράδεκτες απαιτήσεις και απόπειρα νέας βίαιης παρέμβασης στα εργασιακά.
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα αιτήματα της ΓΣΕΕ, με βάση την πρόσκληση που έχει απευθύνει στις εργοδοτικές οργανώσεις, βρίσκονται η θέσπιση κατώτατου ορίου ημερομισθίου εργατοτεχνίτη (-τριας), χωρίς προϋπηρεσία, στα 33,57 ευρώ, κατώτατο όριο μισθού υπαλλήλου, χωρίς προϋπηρεσία, 751,29 ευρώ και άρση της άνισης μισθολογικής μεταχείρισης σε βάρος των νέων εργαζόμενων με μόνο κριτήριο την ηλικία κάτω των 25 ετών.
Ακόμα περιλαμβάνεται η διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού, επίδομα γάμου 10%, μέχρι τρεις τριετίες με 10% για προϋπηρεσία των υπαλλήλων και μέχρι έξι τριετίες με 5% για προϋπηρεσία εργατοτεχνιτών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS