Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Συμφωνία για συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας στον τουριστικό τομέα

Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Συμφωνία για συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας στον τουριστικό τομέα
Στόχος να προωθηθούν σε αγορές όπως αυτές Κίνας, ΗΠΑ και Βραζιλίας
Η προώθηση κοινών δράσεων Ελλάδας και Γαλλίας στον τουρισμό συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Παρίσι.
Οι δύο χώρες επιθυμούν να αξιοποιήσουν ώστε να προωθηθούν σε αγορές όπως αυτές Κίνας, ΗΠΑ και Βραζιλίας.
Mάλιστα βάσει των επίσημων στοιχείων των  εκπροσώπων του γαλλικού τουρισμού το 2013 οι αφίξεις επισκεπτών από την Γαλλία αυξήθηκαν κατά 19,2% (1,15 εκατ. άτομα)  ενώ για το 2014 σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του CETO (φορέας των Tour Operators) και τις σχετικές προβλέψεις αναμένεται να καταγραφεί νέα άνοδος της τάξης του 15%.
Επίσης συζητήθηκε η δρομολόγηση «κοινών ενεργειών» για την τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών σε ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, και παράλληλα εξετάστηκε η προοπτική δημιουργίας «τουριστικών πακέτων» Ελλάδας και Γαλλίας ώστε οι επισκέπτες της μίας χώρας - και ιδιαίτερα αυτοί από άλλες ηπείρους και μακρινούς προορισμούς -, να διευκολύνονται στην πρόσβασή τους (μετακίνηση) και στην άλλη χώρα.
Για τα θέματα αυτά, όπως και την περαιτέρω ενδυνάμωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο χωρών θα επισκεφτεί την Ελλάδα τον Ιούνιο ομάδα εργασίας από την Γαλλία και θα συναντηθεί με την αντίστοιχη ελληνική ομάδα του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης