Ντεμαράζ της Aegean Airlines σε τιμολογιακή πολιτική, δρομολόγια, νέες επενδύσεις - Άριστες προοπτικές το 2014 σε συνδυασμό με την Olympic Air

Ντεμαράζ της Aegean Airlines σε τιμολογιακή πολιτική, δρομολόγια, νέες επενδύσεις - Άριστες προοπτικές το 2014 σε συνδυασμό με την Olympic Air
Αντεπίθεση σ' όλα τα επίπεδα κάνει η Aegean Airlines με άκρως ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική και νέα δρομολόγια "χτίζοντας" στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού
Σε μια συγκυρία όπου – λόγω των μεγάλων περιθωρίων ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού – ξένες εταιρείες μπαίνουν στην ελληνική αγορά αερομεταφορών με κυριότερη τη Ryanair η Aegean Airlines κάνει εντυπωσιακό ντεμαράζ και επιθετική πολιτική σ’ όλα τα επίπεδα.
Στις προσφορές – κράχτες της Ryanair «απαντά» με εξίσου χαμηλές τιμές για τα δρομολόγια εσωτερικού, ενώ προσθέτει διαρκώς δρομολόγια στη μεγάλη και αχανή αγορά του εξωτερικού, όντας ήδη ένας πολύ υπολογίσιμος «παίκτης» διεθνώς.
Είναι η πρώτη τουριστική σεζόν που η Aegean Airlines… κατεβαίνει όντας ενοποιημένη πλήρως πλέον με την Olympic Air με ότι αυτό συνεπάγεται.
Για το 2014 η εταιρεία προσφέρει σ’ όλα τα δρομολόγιά της 13.000.000 διαθέσιμες θέσεις για το 2014 – 1.150.000 περισσότερες από το 2013, ενώ ενισχύει το στόλο της με 5 Airbus Α320 & A321, φτάνοντας πλέον τα 50 αεροσκάφη και τις 100.000 πτήσεις ετησίως!
Δημιουργεί νέα βάση στα Χανιά, αυξάνοντας πλέον στις 8 τις ελληνικές βάσεις της, επεκτείνει το δίκτυο εξωτερικού συνδέοντας την Ελλάδα με 87 συνολικά προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες (μαζί βεβαίως με τις συνεργασίες με ξένες εταιρείες που έχει διεθνώς).
Ο Αντιπρόεδρος της Aegean Airlines κ. Ευτύχιος Βασιλάκης στη σημερινή συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει ο ελληνικός τουρισμός και δη ο η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός, τονίζοντας ότι ήδη τα μηνύματα είναι άκρως θετικά.
Τόνισε επίσης: «Επενδύουμε τις συνέργειες από την Olympic Air σε αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης. Ο τουρισμός έχει δυναμική που πρέπει να στηριχτεί. Ανάπτυξη έχει ανάγκη και η εταιρεία μας για να παράγει ακόμη ανταγωνιστικότερο κόστος και περισσότερες επιλογές προϊόντων και προορισμών στους επιβάτες της. 50 αεροσκάφη, 13.000.000 θέσεις, συνολικά 120 προορισμοί εξωτερικού και εσωτερικού σε 32 χώρες, 2.400 εργαζόμενοι και 100.000 πτήσεις είναι τεράστιο έργο. Θέλουμε να σηματοδοτήσουμε τη δυναμική επιστροφή της χώρας μας στον αεροπορικό χάρτη. Έχουμε κερδίσει τη μάχη της ποιότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμβάλλοντας στην εικόνα της χώρας. Πρέπει τώρα να την μεταφράσουμε σε σταθερή δυναμική ανάπτυξης τόσο από την Αθήνα, αλλά και από τις 7 περιφερειακές βάσεις μας. Αυτή είναι η ευκαιρία και η ευθύνη μας.»
Αναλυτικότερα, το σύνολο των δρομολογίων και από τις 8 ελληνικές βάσεις της εταιρείας αυξάνεται πλέον σε 205 εξωτερικού και 51 εσωτερικού. Παράλληλα, οι 13.000.000 προσφερόμενες θέσεις αφορούν κατά 6.600.000 θέσεις εσωτερικού σε 33 προορισμούς και 6.400.000 θέσεις εξωτερικού, κατά 900.000 προσαυξημένες από το 2013, σε 87 προορισμούς. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται τόσο η σημαντικά βελτιωμένη εσωτερική κάλυψη, όσο και η δυναμική στήριξη του εισερχόμενου τουρισμού προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας.  
Ταυτόχρονα, η εταιρεία όχι μόνο διασφαλίζει αλλά και διευρύνει την ευκολία πρόσβασης και στο πιο μικρό νησί της Ελλάδας, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους επισκέπτες. Στο εσωτερικό δίκτυο άλλωστε η νέα πολιτική ναύλων και δικτύου απέδωσε άμεση ανάπτυξη 15-20% ήδη από τους χειμερινούς μήνες.
Παράλληλα, η AEGEAN προχωρά στην κάλυψη 5 ακόμα χωρών με τακτικά δρομολόγια - Δανία, Σουηδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία και Λίβανο - και την προσθήκη 14 νέων προορισμών από την Αθήνα.  Οι νέοι προορισμοί περιλαμβάνουν: το Μπέρμινχαμ στην Αγγλία, τη Μασσαλία και τη Νάντη στην Γαλλία, τη Ζυρίχη, το Αμβούργο, το Ανόβερο και τη Νυρεμβέργη στη Γερμανία, την Κοπεγχάγη στη Δανία, την Κατάνια στην Ιταλία, το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βυρηττό στο Λίβανο, τη Στοκχόλμη στη Σουηδία, τη Σμύρνη στην Τουρκία και το Αμμάν στην Ιορδανία.
Τέλος, ενισχύεται σημαντικά το δίκτυο της εταιρείας σε χώρες καίριας σημασίας για την τουριστική οικονομία της Ελλάδας, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρωσία. Ειδικότερα, η AEGEAN διευρύνει τη συνδεσιμότητα της χώρας μας με τη Γερμανία σε 9 προορισμούς από 6 ελληνικές βάσεις, διαθέτοντας συνολικά 1.300.000 θέσεις - αυξημένες κατά 20%. Αντίστοιχα, η εταιρεία συνδέει 7 προορισμούς της Γαλλίας με 5 ελληνικές βάσεις, διαθέτοντας 564.000 θέσεις, ενώ ανάλογα συνδέει 4 προορισμούς στη Ρωσία με 7 ελληνικές βάσεις, με συνολικά 615.000 διαθέσιμες θέσεις.

www.bankingnews.gr

Απόστολος Σκουμπούρης

BREAKING NEWS