Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Development - Eντός 2 ετών τα πρώτα έργα στο Ελληνικό, αν η εταιρεία αναλάβει το έργο - Πάνω από 2 δισ. τα φορολογικά έσοδα για το δημόσιο

Lamda Development - Eντός 2 ετών τα πρώτα έργα στο Ελληνικό, αν η εταιρεία αναλάβει το έργο - Πάνω από 2 δισ. τα φορολογικά έσοδα για το δημόσιο
Θα δημιουργηθεί ένας προορισμός που αναμένεται να προσελκύσει 1.000.000 επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα
Εντός περίπου μιας διετίας από τη στιγμή που δοθεί το «πράσινο φως» για το ξεκίνημα των έργων στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, θα ξεκινήσει σταδιακά η έκταση να είναι ελεύθερα προσβάσιμη στο κοινό, πλήρως αναβαθμισμένη με βάση το σχέδιο ανάπτυξης που έχει εκπονηθεί.
Τα ανωτέρω αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, αναφερόμενος στην περίπτωση που ο όμιλος ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής από το ΤΑΙΠΕΔ, τις επόμενες ημέρες.
Η δημιουργία του πάρκου (έκτασης 2 εκατομμυρίων τμ- ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως), οι αθλητικές εγκαταστάσεις, το αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο καθώς και τουριστικές υποδομές, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου επτά χρόνια, με τον σχεδιασμό να προβλέπει ότι θα είναι ελεύθερα προσβάσιμα στο κοινό μόλις ολοκληρώνονται τα έργα.
Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του παραλιακού μετώπου που θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο στο κοινό από τον πρώτο χρόνο ολοκλήρωσης των έργων.
Ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι θα δημιουργηθεί ένας προορισμός που αναμένεται να προσελκύσει 1.000.000 επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της επένδυσης στο Ελληνικό, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.
Τα φορολογικά έσοδα που θα έχει το δημόσιο, μόνο σε ΦΠΑ, όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, εφόσον ο όμιλος κηρυχθεί ως προτιμητέος επενδυτής, θα ξεκινήσει την ενημέρωση για τις θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη διάρκεια του έργου και μετά θα προχωρήσει σε μεγάλη προβολή του έργου σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού για την προσέκλυση επισκεπτών.
Η πλήρης ανάπτυξη όλης της έκτασης θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 15 χρόνια, καθώς εξαρτάται από την ολοκλήρωση της οικιστικής ανάπτυξης, που συνδέεται γενικότερα με την πορεία της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης