Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιοί θα χρηματοδοτήσουν το project του Eλληνικού – Πόσα κεφάλαια θα εισφέρει στην υλοποίηση του έργου η Lamda Development

Ποιοί θα χρηματοδοτήσουν το project του Eλληνικού – Πόσα κεφάλαια θα εισφέρει στην υλοποίηση του έργου η Lamda Development
Η επένδυση στο Ελληνικό προβλέπει την ανάπτυξη οικιστικών ζωνών, ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων και καταστημάτων
Σε συμφωνία με 10 funds του εξωτερικού έχει προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Lamda Development για την χρηματοδότηση της επένδυσης στο Ελληνικό, για το οποίο χτες η εταιρία αναδείχτηκε προτιμητέος επενδυτής.
Ο βασικός μέτοχος της Lamda, Σ. Λάτσης μετά τις πρόσφατες επαφές του με διεθνή επενδυτικά funds κατάφερε να πετύχει την συμμετοχή τους έργο, προσφέροντας κεφάλαια άνω των 2 δισ. ευρώ.  
Από την πλευρά της η Lamda Development θα συνεισφέρει κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία εκτιμά ότι θα αντλήσει από την προσεχή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Μάλιστα το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 29 Απριλίου με θέμα την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 150 εκ. ευρώ με την καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων κοινών, μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.
Η επένδυση στο Ελληνικό προβλέπει την ανάπτυξη οικιστικών ζωνών, ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων και καταστημάτων, θεματικών πάρκων, μουσείων τέχνης και πολιτισμού, υπαίθριων πολιτιστικών χώρων, κέντρων υγείας και ευεξίας, χώρων αθλητισμού και αναψυχής, τη δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού, εκπαιδευτικού, ερευνητικού κόμβου καθώς και την πλήρη αναβάθμιση της υπάρχουσας μαρίνας και του παραλιακού μετώπου.
Κεντρικό συστατικό στοιχείο της επένδυσης και χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας της είναι η δημιουργία και η συντήρηση ενός πάρκου 2.000.000 τετραγωνικών μέτρων, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση προς το κοινό καθώς και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, με επίσης ελεύθερη πρόσβαση προς το κοινό.
Το συνολικό ποσό, που θα καταβάλουν η Lamda Development S.A. και το Global Investment Group, διαμορφώνεται σε α) 915 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και β) 1,25 δισ. ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές κοινής ωφέλειας (πάρκα, δρόμους, παιδικές χαρές, παράκτιο μέτωπο, συγκοινωνίες, σύνδεση με δίκτυα κλπ.) ήτοι συνολικά 2,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο επενδυτής αποκτά την κυριότητα των 1.800 από τα 6.200 στρέμματα.
Να σημειωθεί ότι περισσότερες λεπτομέρειες όσο και απαντήσεις θα δοθούν στην συνέντευξη τύπου που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 3 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης