Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) – Επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα των δόσεων και η αξιολόγηση του προγράμματος – Περιμένουμε έκθεση προόδου από την τρόικα

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) – Επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα των δόσεων και η αξιολόγηση του προγράμματος – Περιμένουμε έκθεση προόδου από την τρόικα
Dijsselbloem (Eurogroup) – Η Ελλάδα ανακάμπτει, επιστρέφει στην ανάπτυξη



Το χρονοδιάγραμμα των δόσεων και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Eurogroup που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας.
Κατά την είσοδο του στο Ζάππειο ο κ.Στουρνάρας περιέγραψε την ατζέντα των συζητήσεων, ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Ελλάδα περιμένει έκθεση προόδου από την τρόικα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem υποστήριξε ότι είναι καλό που βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς η χώρα ανακάμπτει, εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα και επιστρέφει στην ανάπτυξη.
«Ελπίζω σε ένα θετικό αποτέλεσμα από τις συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dijsselbloem, ο οποίος υποστήριξε ότι το Eurogroup θα αποφασίσει για τις επόμενες δόσεις προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η πρώτη δόση των περίπου 8 δις ευρώ θα αποδεσμευθεί πριν από το Μάιο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της ΕΕ, Olli Rehn, ο οποίος επεσήμανε ότι «έχουμε ευχάριστα νέα από την Ελλάδα. Η χώρα ανακάμπτει».
Ερωτηθείς για την εκταμίευση των δόσεων, ο Rehn ξεκαθάρισε ότι σήμερα θα δοθεί πολιτική έγκριση στην αξιολόγηση του προγράμματος της τρόικας και αργότερα θα δοθεί η πολιτική έγκριση για την εκταμίευση των δόσεων.
Το σημερινό Eurogroup, όπως είπε ο κ.Στουρνάρας,  θα συζητήσει τα θέματα της τραπεζικής ενοποίησης, της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης ιδιαίτερα για τους νέους ενώ θα ασχοληθεί και με την προετοιμασία της συνεδρίασης ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης