Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας - Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές εντός του α' 6μηνου του 2014, μέσω έκδοσης 3ετών ή 5ετών ομολόγων

Στουρνάρας - Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές εντός του α' 6μηνου του 2014, μέσω έκδοσης 3ετών ή 5ετών ομολόγων
To σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών
(upd5)Το στόχο της Ελλάδας για έξοδο στις αγορές εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Μιλώντας από το βήμα του Ecofin, του οποίου και προήδρευσε, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε επισήμως πως η Ελλάδα σχεδιάζει την επιστροφή της στις αγορές εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014, μέσω έκδοσης ομολόγων 3ετούς ή 5ετούς διάρκειας.
Όπως διεμήνυσε ο κ. Στουρνάρας, μέσω αυτής της έκδοσης θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2014, σε συνδυασμό όμως και με το υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα που θα επιτευχθεί για το τρέχον έτος.
"Για το 2013 η πρόβλεψη ήταν για μηδενικό πλεόνασμα και τελικά πετύχαμε 2,5 δισ. ευρώ", σχολίασε ο κ. Στουρνάρας.
"Το 90% των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των δόσεων έχει ήδη υλοποιηθεί", συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας.
Σε ό,τι αφορά τα 12 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των υπο-δόσεων του Ιουνίου και του Ιουλίου, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως θα επιλέγουν από τους επιτρόπους και συνεπώς ακόμα δεν είναι γνωστά στην ελληνική πλευρά.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ωστόσο πως πρόκειται για ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την τρόικα και όχι κάτι καινούργιο.

ΕΕ - Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές έως τον Ιούνιο - Σχεδιάζει την έκδοση 3ετών ή 5ετών ομολόγων για την άντληση 4-5 δισ.
Το σχέδιο της Ελλάδας για την επιστροφή της στις αγορές αποκαλύπτει κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από τους διαδρόμους των Βρυξελλών, η Ελλάδα σχεδιάζει να επιστρέψει στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα πραγματοποιηθεί μέσω έκδοσης ομολόγων 3ετούς ή 5ετούς διάρκειας, με στόχο την άντληση ποσού 4 έως 5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Αθήνα σχεδιάζει να εξοικονομήσει ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ από τις κυβερνητικές υπηρεσίες.
"Με αυτούς τους δύο τρόπους, την έκδοση ομολόγου και τις εξοικονομήσεις, η Ελλάδα θα πετύχει την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της για τους επόμενους 12 μήνες", σπεύδει να επισημάνει ο ίδιος αξιωματούχος.

Επίτροπος Rehn - Εφικτή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές σύντομα - Είναι απόφαση του Γ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης
Εφικτή χαρακτηρίζει ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Olli Rehn την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές στο προσεχές μέλλον.
"Θεωρώ ότι κάποια στιγμή στο σχετικά σύντομο μέλλον θα είναι εφικτό για την Ελλάδα να βγει στις αγορές για δανεισμό", δήλωσε ο Rehn, μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο Rehn, o ακριβής χρόνος επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές "συνιστά απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και της ελληνικής κυβέρνησης".
Για ακόμη μια φορά ο επίτροπος επανέλαβε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, στην κατεύθυνση εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, γεγονός που έχει ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας.
"Από εδώ και στο εξής πρέπει να δοθεί η αναγκαία έμφαση στην τόνωση της ανάπτυξης, ώστε και οι Έλληνες πολίτες να αντιληφθούν την πρόοδο", πρόσθεσε ο Rehn.

Στουρνάρας - Από σήμερα η συζήτηση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη - Απόφαση του Eurogroup ο χρόνος έναρξης των συζητήσεων για το χρέος

Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια η συζήτηση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη.
Τα ανωτέρω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση, μαζί με τον επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Olli Rehn.
"Ένα κρίσιμο θέμα είναι η οικονομική ανάπτυξη. Για πρώτη φορά το Eurogroup ασχολείται με θέματα οικονομικής ανάπτυξης. Είχα την ευκαιρία να πω ότι χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε από εδω και στο εξής για οικονομική ανάπτυξη, όταν για 4 χρόνια μιλάμε μόνο για δημοσιονομική σταθεροποίηση. Από  σήμερα ξεκινάμε να μιλάμε για οικονομική ανάπτυξη και θα μιλήσουμε και στα επόμενα Eurogroup", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, περιγράφοντας το κλίμα που επικράτησε στο πρωινό άτυπο Eurogroup.
"Mόλις η Eurostat επιβεβαιώσει το πρωτογενές πλεόνασμα, τότε θα ξεκινήσει επισήμως η συζήτηση για το ελληνικό χρέος. Αμέσως μόλις επικυρωθούν τα στοιχεία, το Eurogroup θα αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει αυτή η συζήτηση", πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

(Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη 1 Απριλίου 2014, ώρα 15:21)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης