Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Ικανοποίηση από τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα - Συζητήθηκε η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Ικανοποίηση από τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα - Συζητήθηκε η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Επτά χώρες πρέπει τώρα να απευθυνθούν για τις σχετικές σημαντικές αποφάσεις στα Κοινοβούλιά τους
Την ικανοποίηση του για τις αποφάσεις του Eurogroup που αφορούσαν την Ελλάδα εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, πριν από την έναρξη της δεύτερης συνόδου εργασίας του άτυπου Ecofin, αναφέροντας ότι υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για την οικονομική  κατάσταση και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs).
Αναφορικά με το σημερινό Ecofin, ο κ. Στουρνάρας, ανέφερε ότι σήμερα θα συζητηθούν δύο βασικά θέματα: πρώτον τη μεταρρύθμιση για την αναδιάρθρωση των τραπεζών και  δεύτερον την Τραπεζική Ένωση, δηλαδή τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και τη Διακυβερνητική Συμφωνία (IGA).
"Όσον αφορά την Ελλάδα είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Επτά χώρες πρέπει τώρα να απευθυνθούν για τις σχετικές σημαντικές αποφάσεις στα Κοινοβούλιά τους.  
Το Eurogroup έδωσε ήδη την έγκρισή του για να προχωρήσουν όλες αυτές οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθούν οι επόμενες δόσεις.
Γενικά, είμαι ικανοποιημένος.  
Είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για την οικονομική  κατάσταση και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs).
Ήταν ένα πολύ πλούσιο ECOFIN και Eurogroup".  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης