Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας - Μικρή και δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο - Το 2016 η πλήρης επιστροφή στις αγορές

Στουρνάρας - Μικρή και δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο - Το 2016 η πλήρης επιστροφή στις αγορές
Θα ακολουθήσει μια ακόμη έκδοση εντός του 2014
Τον στόχο για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
"Η Ελλάδα θα επιχειρήσει μια μικρή και δοκιμαστική έξοδο στις αγορές έως τον Ιούνιο", εξήγησε ο κ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.
Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε πως "τώρα είναι η σωστή στιγμή για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές", προσθέτοντας πως "μετά τα θετικά αποτελέσματα του Eurogroup της Τρίτης η διάθεση έχει αλλάξει δραματικά υπέρ της χώρας".
Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως η ελληνική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει μια ακόμη έκδοση ομολόγου, αργότερα εντός του 2014.
"Αν θεωρήσουμε πως οι συνθήκες στις αγορές είναι κατάλληλες και μια ακόμη έκδοση, τότε ίσως το επιχειρήσουμε", διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το 2016 θα πραγματοποιηθεί η πλήρης επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
Ωστόσο ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για "τεράστια όρεξη" των ξένων για αγορές ελληνικού χρέους.
Τέλος ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση πως οι συζητήσεις για τον νέο γύρο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσουν "τον Απρίλιο, αμέσως μετά την πιστοποίηση από τη Eurostat των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης