Τελευταία Νέα
Διεθνή

Overweight η Julius Baer στην Ιαπωνία – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις στην Ευρώπη

Overweight η Julius Baer στην Ιαπωνία – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις στην Ευρώπη
Ελκυστικές θεωρεί τις αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών μετοχών η Julius Baer στην τελευταία έκθεση της με τίτλο «Q2 2011 Outlook & Investment Solutions – The end of cheap money» (Επενδυτικές προοπτικές για το β’ 3μηνο – το τέλος του «φθηνού» χρήματος).
Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για αύξηση των διαθέσιμων πόρων του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF) και τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων για την υπεράσπιση του ευρώ, δημιουργούν μία αίσθηση ασφάλειας στην περιοχή, την οποία και οι επενδυτές μπορούν να εκμεταλλευτούν την ώρα μάλιστα που οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές.
Η Julius Baer παραμένει overweight και για την Ιαπωνία, παρόλο που η πρωτοφανής φυσική καταστροφή δημιούργησε σοβαρές ανησυχίες. Το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο για τη χώρα και για το χρηματιστήριο, ωστόσο μεσοπρόθεσμα η υπεραντίδραση της πτώσης θα ανταμείψει αυτούς που θα τοποθετηθούν. Κι αυτό θα γίνει για 3 λόγους: το αδύναμο ευρώ θα καταστήσει ελκυστικές τις μετοχές, οι αποπληθωριστικές πιέσεις θα συνεχίσουν και η αποτίμηση των μετοχών είναι φθηνή.
Αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομίας παγκοσμίως είναι σύμφωνα με την Julius Baer θετικές, με την ανάπτυξη να ομαλοποιείται. Τα χαμηλά επιτόκια βοήθησαν στην ανάπτυξη, αλλά δημιουργήθηκαν στρεβλώσεις στις ροές κεφαλαίων των αναδυόμενων αγορών. Ωστόσο τα επίπεδα των επιτοκίων θεωρείται ακόμη ότι δεν έχουν σταθεροποιηθεί, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις ελλοχεύουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης