Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΒΕ - Αναγκαία η ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα ΙΙ»

ΣΕΒΕ - Αναγκαία η ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα ΙΙ»
Ο ΣΕΒΕ ζητά τις άμεσες ενέργειες του υπουργείου για την υπερδέσμευση του προγράμματος
Την ανάγκη να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα ΙΙ», τόνισε ο Δ. Λακασάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).
Όπως διευκρίνισε ο κ. Λακασάς εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος θα παραμείνουν περίπου 300 επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσαν καλή βαθμολογία κατά την αξιολόγησή τους.
Ως εκ τούτου ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ επαναλαμβάνει το αίτημα του Συνδέσμου να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες κατά την αξιολόγησή τους έλαβαν βαθμό μεγαλύτερο του 50% του άριστα.
Σε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, ο κ .Λακασάς αναφέρει ότι με αρχική απαιτούμενη δημόσια δαπάνη σχεδόν διπλάσια από τη διαθέσιμη (30 εκατ. ευρώ) και μετά την ολοκλήρωση του έργου της αξιολόγησης των προτάσεων και των περικοπών σε διάφορα στάδια της διαδικασίας, «διαπιστώθηκε ότι υφίσταται ανάγκη εσωτερικής ανακατανομής των προβλεπόμενων ποσών ανά ΠΕΠ και μέγεθος επιχείρησης, ώστε στις περιπτώσεις που περισσεύουν χρήματα, αυτά να διατεθούν για άλλες όπου οι προβλεπόμενοι πόροι δεν επαρκούν».
Το θέμα αυτό έχει, σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδίως για τις περιφέρειες της Αττικής και της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την αρχική κατανομή ανά Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) και τις ανάγκες που προέκυψαν από την αξιολόγηση, με βάση εισαγωγής το 50, προκύπτει μια διαφορά για επιπλέον συνολικά ποσό των 8,24 εκατ. ευρώ.
Ο ΣΕΒΕ ζητά τις άμεσες ενέργειες του υπουργείου για την υπερδέσμευση του προγράμματος και την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» όλων των επιχειρήσεων, οι οποίες κατά την αξιολόγηση συγκέντρωσαν βαθμό μεγαλύτερο του 50% του άριστα (881 επιχειρήσεις πανελλαδικά). Επιπρόσθετα, προτείνει εκ νέου τη μετατροπή του συγκεκριμένου προγράμματος σε ανοιχτό πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης