Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας - «Μέχρι το καλοκαίρι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές - Δεν βιαζόμαστε» - Καλυμμένο το χρηματοδοτικό κενό

Στουρνάρας - «Μέχρι το καλοκαίρι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές - Δεν βιαζόμαστε» - Καλυμμένο το χρηματοδοτικό κενό
"Είμαι ευτυχέστατος που βρίσκομαι στο υπουργείο Οικονομικών"
Στροφή 180 μοιρών φέρεται να πραγματοποιεί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε ό,τι αφορά τον στόχο της Ελλάδας για άμεση επιστροφή της στις αγορές.
"Δεν βιαζόμαστε να βγούμε στις αγορές", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, την ώρα που έχουν αυξηθεί οι προσδοκίες, τα σενάρια και τα δημοσιεύματα, ακόμη και για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός του Απριλίου.
"Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές μέχρι το καλοκαίρι", ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm.
"Η απόφαση για το πότε η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές θα καθοριστεί από τις συνθήκες και την πορεία των spreads", πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας, αρνούμενος να απαντήσει αν αυτό θα γίνει την τρέχουσα εβδομάδα ή μετά το Πάσχα.
"Είναι μια κίνηση που έχει στόχο την επανατοποθέτηση της χώρας στις αγορές, δεδομένου ότι το χρηματοδοτικό κενό είναι καλυμμένο και δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα για αυτό το σκοπό", διευκρίνισε επίσης.
"Θέλουμε και εμείς, όπως οι χώρες που βγαίνουν από το μνημόνιο, να προχωρήσουμε σε μια δοκιμαστική έκδοση που θα συμβάλει και στον εξορθολογισμό της καμπύλης των επιτοκίων", σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.
Σε ερώτηση αν έχει κλείσει ο κύκλος του στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε ότι "έχουν ολοκληρωθεί ο αρχικοί στόχοι αλλά ανοίγει ένα νέο βιβλίο". "Είμαι ευτυχέστατος εδώ που είμαι", συμπλήρωσε.
Όπως ανέφερε από την περασμένη εβδομάδα το www.bankingnews.gr, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές, εφόσον πρώτα δεν έχει λάβει τη δόση των 6,3 δισ. ευρώ.
Η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης θα γίνει στις 24 Απριλίου σε ειδική συνεδρίαση του Euro Working Group.
Aρχικά η συνεδρίαση του Euro Working Group είχε προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου, αλλά λόγω του γεγονότος ότι η μέρα αυτή συμπίπτει με τη Μ. Πέμπτη των Ορθοδόξων, η συνεδρίαση μετατέθηκε για μια εβδομάδα αργότερα.
Άρα μέχρι τις 24 Απριλίου η Ελλάδα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης