Τελευταία Νέα
Bank Insider

Societe Generale - Ανακάμπτουν οι αναδυόμενες αγορές - Σε υψηλό έτους τα νομίσματα της Νοτίου Αφρικής και της Τουρκίας

Societe Generale - Ανακάμπτουν οι αναδυόμενες αγορές - Σε υψηλό έτους τα νομίσματα της Νοτίου Αφρικής και της Τουρκίας
Οι επενδυτές επιστρέφουν σε ραντ και λίρα
Η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές φαίνεται πως συνιστά μία μακρινή ανάμνηση, καθώς οι επενδυτές σταδιακά επιστρέφουν στα νομίσματα των αναπτυσσόμενων οικονομιών.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal άλλωστε, τόσο το ραντ της Νοτίου Αφρικής όσο και η λίρα της Τουρκίας σκαρφάλωσαν σήμερα σε υψηλό έτους.
Ειδικότερα, το νοτιοαφρικανικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά +0,7% αγγίζοντας τα 10,4258 ραντ/δολάριο. Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο, η αντίστοιχη ισοτιμία έχει εκτιναχθεί στα 11,3920 ραντ/δολάριο.
Παρομοίως, η τουρκική λίρα ενισχύθηκε κατά +0,6% αγγίζοντας τις 2,0910 λίρες/δολάριο, όταν τον Ιανουάριο βρισκόταν στις 2,3893 λίρες/δολάριο.
Η επιστροφή της ομαλότητας αποδίδεται στην αύξηση των επιτοκίων των δύο κεντρικών τραπεζών. «Το πρόσφατη ράλι στις αναδυόμενες αγορές συνιστά αντίδραση στην αύξηση των επιτοκίων» παραδέχεται ο Phoenix Kalen της Société Générale. «Πλέον, τα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών είναι αρκετά πιο ελκυστικά» συμπληρώνει.
Ωστόσο, η ομαλοποίηση των αναδυόμενων αγορών δεν αντικατοπτρίζεται στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες τελούν υπό διαρκή πίεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης