Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στους ρυθμούς γενικής απεργίας την Τετάρτη η χώρα - Ποιοι κλάδοι απεργούν και πως θα κινηθούν τα μέσα

Στους ρυθμούς γενικής απεργίας την Τετάρτη η χώρα - Ποιοι κλάδοι απεργούν και πως θα κινηθούν τα μέσα
Συμμετέχουν γιατροί, σιδηροδρομικοί, φαρμακοποιοί, ναυτεργάτες κ.α.
Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις και οι συναλλαγές την Τετάρτη λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στην απεργία συμμετέχουν γιατροί, σιδηροδρομικοί, φαρμακοποιοί, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στους Δήμους, δικαστικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.ά.
Ειδικότερα τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. ενώ  ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, ο προαστιακός και τρένα του ΟΣΕ.  
Το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, θα λειτουργήσουν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμα σε καθεστώς επιστράτευσης.
Ωστόσο η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών θα επηρεάσει και τα δρομολόγια του μετρό, του οποίου οι συρμοί θα τερματίζουν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Μάλιστα, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα σημερινά βραδινά δρομολόγια των τρένων.
Μάλιστα οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους απειλούν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και τις μέρες του Πάσχα, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.
Όσον αφορά στα αεροδρόμια, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν και αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με 24ωρη απεργία, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν τελικά να μην πάρουν μέρος στην απεργία.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης.
Κλειστά θα είναι αύριο και τα φαρμακεία της πρωτεύουσας, λόγω συμμετοχής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στην απεργία (οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα).
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και υπηρεσίες Πρόνοιας, ενώ συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Με προβλήματα θα διεξάγονται οι δίκες λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται στις φυλακές επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων όπως και μεταγωγές λόγω απεργίας των σωφρονιστικών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης