Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Μαριάς (ΑΝ.ΕΛΛ.) - Ανακινεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων εν όψει της έλευσης στην Ελλάδα της A. Mέρκελ

Ν. Μαριάς (ΑΝ.ΕΛΛ.) - Ανακινεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων εν όψει της έλευσης στην Ελλάδα της A. Mέρκελ
Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγ. Βενιζέλο
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επαναφέρει στο προσκήνιο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, εν όψει της έλευσης της γερμανίδας καγελάριου, Α. Mέρκελ, στην Ελλάδα στις 11 Απριλίου.
Με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρεται σε έκθεση του Ματίας Ρος προς το γερμανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, ατομικές αξιώσεις συγγενών θυμάτων γερμανικής κατοχής κ.λπ.) ισχύουν κανονικά.
Παράλληλα, αναφέρεται και σε πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην οποία «ισχυρίζεται ότι το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει δήθεν διευθετηθεί μέσω διεθνών Συνθηκών».
Όπως επισημαίνει ο κ. Μαριάς, 73 χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941 η Γερμανία «προκαλεί» για άλλη μια φορά την πατρίδα μας, καθώς την Παρασκευή 11 Απριλίου η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ επισκέπτεται την Αθήνα.
Προσθέτει ακόμη ότι «παρότι παρήλθαν 69 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έχει υπογραφεί ακόμη Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Ο.Δ. Γερμανίας».
Ο κ. Μαριάς ρωτά αν η Ελλάδα θα θέσει αρμοδίως στην κ. Μέρκελ, αλλά και στις αρμόδιες γερμανικές αρχές το ζήτημα της υπογραφής Συνθήκης Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας - Ο.Δ. Γερμανίας, αλλά και αν θα θέσει το ζήτημα της εξόφλησης των οφειλών της Γερμανίας προς την πατρίδα μας, «αξιοποιώντας πέραν των άλλων και την ως άνω Έκθεση του Ματίας Ρος προς το γερμανικό Κοινοβούλιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης