Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Κουμουτσάκου (ΝΔ) κατά Σγουρού για το ΕΣΠΑ - «Διαστρεβλώνει την αλήθεια για το πρόγραμμα»

Επίθεση Κουμουτσάκου (ΝΔ) κατά Σγουρού για το ΕΣΠΑ - «Διαστρεβλώνει την αλήθεια για το πρόγραμμα»
Σφοδρές κατηγορίες εις βάρος του Περιφερειάρχη Αττικής
Σφοδρή επίθεση για τον τρόπο αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, άσκησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Κουμουτσάκος, επικεφαλής του συνδυασμού «180 μοίρες και η Αττική αλλάζει πρόσωπο», στον νυν περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.
Όπως σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, «ο απερχόμενος περιφερειάρχης διαστρεβλώνει την αλήθεια χρησιμοποιώντας μεθόδους δημιουργικής λογιστικής για να βελτιώσει την εικόνα του προγράμματος», ειδικά δε σε ό,τι αφορά την αύξηση των δαπανών από τότε που ανέλαβε Περιφερειάρχης - και όχι την απορρόφησή τους όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος - είναι 167% και όχι 400% όπως έχει υποστηρίξει ο κ. Σγουρός.
Συγκεκριμένα, με την ανάληψη από τον κ. Σγουρό του ΠΕΠ Αττικής, οι δαπάνες που δηλώθηκαν την 30η Ιουνίου 2011 ήταν 163.203.127,57 ευρώ. Αντίστοιχα, οι δαπάνες που δηλώθηκαν στην ΕΕ την 31η Δεκεμβρίου 2013 ήταν 436.782.857,98 ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα με την πρόσφατη Έκθεση Αξιολόγησης και Παρακολούθησης του ΠΕΠ Αττικής, η εικόνα του προγράμματος - όπως σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος - δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που παρουσιάζει ο κ. Σγουρός.
 Από την άλλη πλευρά, τόνισε τη δυναμική συμβολή που δύναται ο ίδιος να έχει στην αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, η οποία απαιτεί επενδύσεις στην έρευνα, την τεχνογνωσία και σε μια σειρά άλλους τομείς και όχι στις υποδομές, βάζοντας τέλος στις εύκολες επιδοτήσεις. Όπως τόνισε, οι προϋποθέσεις αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ «βάζουν τέλους στην επιπόλαιη αξιολόγηση και αξιοποίηση έργων». Διότι απαιτούνται εξ αρχής συγκεκριμένοι στόχοι, επιβάλλονται αυστηρότερες αξιολογήσεις και έλεγχοι.
Όπως είπε, «έχουμε τη γνώση, τη τεχνογνωσία, την ευρωπαϊκή εμπειρία και τις επαφές στις Βρυξέλλες για να αξιοποιήσουμε το νέο ΕΣΠΑ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς διαμεσολαβητές και χωρίς διερμηνείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης