Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστρέφουν στις αναδυόμενες αγορές οι επενδυτές, παρά την ουκρανική κρίση - Εισροές 2,5 δισ. δολ. σε μια εβδομάδα

Επιστρέφουν στις αναδυόμενες αγορές οι επενδυτές, παρά την ουκρανική κρίση - Εισροές 2,5 δισ. δολ. σε μια εβδομάδα
Ανακτούν τη χαμένη εμπιστοσύνη στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών
Στις αναδυόμενες αγορές επιστρέφουν οι επενδυτές, παρά τις διαρκείς ανησυχίες για την κρίση Ρωσίας - Ουκρανίας, σύμφωνα με το CNN Money.
Σχεδόν 2,5 δισ. δολ. εισέρευσαν στις αναδυόμενες αγορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 2 Απριλίου, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του EPFR Global.
Είναι η πρώτη φορά που εισέρευσαν χρήματα σε mutual funds, από τον Οκτώβριο του 2013.




Οι εισροές καταδεικνύουν ότι οι επενδυτές έχουν ανακτήσει μέρος της χαμένης τους διάθεσης για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, οι οποίες διαπραγματεύονται με μειωμένο discount, μετά το μαζικό sell-off του Ιανουαρίου.
Οι επενδυτές εγκατέλειψαν τις αναδυόμενε αγορές τον Ιανουάριο, εν μέσω ανησυχίας για τις εξελίξεις στις αποκαλούμενες «εύθραυστες πέντε» - Τουρκία, Βραζιλία, Ινδία, Ινδονησία και Ν. Αφρική.
Οι κεντρικές τράπεζες των παραπάνω χωρών, αναγκάστηκαν να στηρίξουν τα νομίσματά τους, καθώς οι πολιτικές και οικονομικές ανησυχίες, προκάλεσαν μεγάλες εκροές κεφαλαίων.
Όπως εξηγεί ο Allan Conway, επικεφαλής αναδυόμενων στην Schroders, «οι επενδυτές αντέδρασαν υπερβολικά και οι μετοχές σε πολλές χώρες στην ουσία διαπραγματεύονται σε πολύ ελκυστικά επίπεδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης