Πολιτική

ΚΚΕ - Παρουσίασε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για την περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων

ΚΚΕ - Παρουσίασε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για την περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων
το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Παρασκευάς εστίασε στο ειδικό πολιτικό βάρος που έχει η εκλογική μάχη στην Αττική
Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αττικής, ενώ μίλησαν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
Ο κ. Παρασκευάς εστίασε στο ειδικό πολιτικό βάρος που έχει η εκλογική μάχη στην Αττική στο συνολικό αποτέλεσμα της μάχης του ΚΚΕ.
«Διαπιστώνουμε αυξητική τάση της συσπείρωσης, εκτίμηση και έκφραση εμπιστοσύνης στην πολιτική και στη συνέπεια του ΚΚΕ. Ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει καμία επανάπαυση» πρόσθεσε.
Ο κ. Παρασκευάς επισήμανε ότι και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στην Αττική όπου συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα και βρίσκεται η έδρα της αστικής εξουσίας καθώς και όλοι οι μηχανισμοί του συστήματος που «δρουν με στόχο τον εγκλωβισμό του εργαζόμενου λαού».
Είπε ότι κανείς δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί από την αναπτυσσόμενη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η ουσία βρίσκεται στο ότι αμφότεροι κινούνται στο πλαίσιο της ΕΕ με στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των μονοπωλίων και στο πλαίσιο αυτό φιλολαϊκή διαχείριση δεν μπορεί, ούτε πρόκειται να υπάρξει.
Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ότι απέναντι στα κάλπικα διλήμματα το ΚΚΕ θέτει ορισμένα πραγματικά διλήμματα όπως τι μπορεί να περιμένει ο λαός από την πολυδιαφημιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι «παίρνουμε την ευθύνη να προειδοποιήσουμε για άλλη μια φορά. Ο εργαζόμενος λαός, και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, να πάρουν υπόψη τους ότι η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη είναι στα πλαίσια του ίδιου καπιταλιστικού δρόμου, που οδήγησε στη κρίση, που αξιοποιήθηκε για να επιταχυνθεί η υλοποίηση προαποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων. Ότι η ανάκαμψη που επαγγέλλονται σήμερα κτίζεται πάνω στα ερείπια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων».
Ο κ. Παρασκευάς κάλεσε τον λαό να μην υποταχθεί «σε ορισμένα ψίχουλα που πιθανόν θα του πετάξουν», ούτε να «φοβηθεί με το μαστίγιο», καθώς προειδοποίησε και φέροντας ως πρώτο παράδειγμα την πρόσφατη καταδίκη των απεργών της Χαλυβουργίας, ότι θα ενταθεί ο κρατικός αυταρχισμός.
«Αποκαλύπτουμε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που κόπτεται κατά τα άλλα για τη δημοκρατία ότι, όχι τυχαία, δεν είπε τίποτα για την προχθεσινή καταδίκη των Χαλυβουργών . Η σιωπή του αυτή υποδηλώνει τη στάση του εάν γίνει κυβέρνηση» πρόσθεσε.
Ο κ. Παρασκευράς κάλεσε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ γιατί μόνο αυτό αποτελεί εγγύηση για τους αγώνες του λαού και για να δυναμώσει η ελπίδα για άλλη προοπτική, ενώ παρουσιάζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθηναίων είπε ότι «αποτελούνται στο σύνολο τους από αγωνιστές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα, είναι γνωστοί και καταξιωμένοι στο χώρο εργασίας τους, στη γειτονιά τους, είναι καταξιωμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και νέοι από τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, από το χώρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης